Comunicate

Premiera mondiala in emisiunea „Frati de Vita”

Cum se desfasoara un concurs international de vinuri online, primul de acest fel, aflati sambata, 13 februarie, de la ora 17:00, alaturi de Adrian si Catalin Paduraru, la TVR 2.

Peste 900 de probe de vin provenite din 13 tari puternice din punct de vedere al productiei vitivinicole, imbuteliate in recipiente speciale de 100 ml., in conditii de protectie si igiena extrema in cadrul Centrului National pentru Studii in Siguranta Alimentara, au participat la cea de-a 17-a editie VINARIUM International Wine Contest, editia 2020, o premiera si un eveniment unic semnat de fratii Catalin si Adrian Paduraru. TVR 2 este invitat de onoare, iar telespectatorii pot urmari in exclusivitate in emisiunea „Frati de vita”, cele mai importante momente ale concursului.

Recipientele (aproximativ 6000), impreuna cu kit-ul de degustare au fost livrate catre jurati in tari precum Franta, Elvetia, Croatia, Olanda, Marea Britanie…etc.
Cei 36 de jurati din 12 tari au degustat in acelasi timp vinurile si le-au punctat pe o platforma special creata pentru acest concurs, o aplicatie de jurizare de asemenea o premiera romaneasca). Jurizarea s-a facut sincron, juratii romani si internationali au lucrat timp de trei zile in fata calculatoarelor personale, cu probele pe masa, la posturile de degustare (acasa, sau la locurile de munca din tarile lor).
Vinurile premiate la acest concurs au fost apoi degustate de Fratii de Vita intr-un wine bar, unde s-a ciocnit pentru medalii de aur, realizari romanesti si, nu in ultimul rand, pentru telespectatorii TVR2.

Sambata, 13 februarie, de la ora 17:00, Fratii de Vita ne invita apoi in casa unui moldovean celebru, scriitorul Alexandru Vlahuta. In casuta din lemn cu cerdac, Alexandru Vlahuta (1858 – 1919), autorul lucrarii „Romania Pitoreasca”, venea pe timpul verii pentru a se odihni, sau pentru a se intalni cu prietenii: Caragiale, Slavici, Delavrancea, Hasdeu, Octavian Goga. In cele cateva camere ale muzeului este reconstruita atmosfera specifica epocii in care a trait scriitorul. Vedem si o expozitie memoriala ce cuprinde mobilier original si obiecte personale ale familiei Vlahuta, precum si fotografii, scrisori si carti care dezvaluie aspecte semnificative din viata si creatia scriitorului.

Cunoastem apoi unul dintre cele mai noi proiecte oenoturistice din Dealu Mare. Pe cele 60 de hectare ale podgoriei se cultiva Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, din care se produce vinul robust, parfumat, delicat si aromat. Aici, Fratii de Vita au degustat o bautura speciala, un cocktail numit „Pisco sour”, a carui reteta o veti afla urmarind emisiunea de sambata, 13 februarie, de la ora 17:00, la TVR 2.