Comunicate

Premiera TVR 1: Sandra Oh este agent secret in serialul fenomen „Obsesia Evei”

Serialul BBC al momentului, „Obsesia Evei”, incepe la TVR 1 pe 15 septembrie, de la ora 23:00.

TVR 1 difuzeaza, incepand din 15 septembrie, serialul „Obsesia Evei” (KILLING EVE – SUA, Regatul Unit – 2018-2021), avand-o in rolul principal pe Sandra Oh. Primul episod din sezonul 1 al thrillerului care a adunat deja premii de prestigiu poate fi vazut miercuri si joi seara, de la ora 23:00, TVR 1 oferind telespectatorilor sai toate cele trei sezoane filmate pana in prezent.
Plictisita de rolul ei care n-o solicita suficient in cadrul serviciilor secrete britanice, agenta Eve Polastri devine tot mai interesata de psihologia femeilor-asasin si de modurile lor de operare. Concediata de MI5 din cauza unei investigatii neconventionale, Eve este recrutata de o divizie secreta din MI6 care o vaneaza pe Villanelle, o asasina rusoaica, feroce si extrem de inteligenta. Inevitabil, destinele celor doua femei se intersecteaza, iar Eve descopera legaturi surprinzatoare intre anturajele lor secrete. Relatia dintre cele doua ajunge sa oscileze intre poante macabre, violenta si atractie sexuala.
La inceput tematoare, apoi tot mai curioasa, agenta dezvolta o adevarata obsesie fata de Villanelle. La randul ei, asasina intra cu entuziasm in acest joc bizar de-a soarecele si pisica, pana cand fiecare dintre ele ajunge sa se concentreze mai mult pe actiunile celeilalte decat pe misiunea oficiala.

Cunoscuta publicului din intreaga lume gratie rolului Cristinei Yang din „Anatomia lui Grey”, Sandra Oh este magistrala in rolul Eve Polastri din noul serial ce a facut deja ocolul Pamantului, „Obsesia Evei”. Din distributie mai fac parte actori precum: Jodie Comer (in rolul Villanelle), Fiona Shaw sau Kim Bodnia.

Bucuresti – o locatie versatila pentru filmarea multor secvente din „Killing Eve”

Filmarile pentru serialul „Obsesia Evei” s-au realizat in numeroase locatii din Europa, inclusiv in tara noastra. Casa din Rusia a asasinei psihopate Villanelle se afla, de fapt, pe un deal de langa comuna Comandau, judetul Covasna… De asemenea, s-a filmat mult in Bucuresti – zona Obor, Ateneul Roman, bulevardul Stefan cel Mare, Parcul Carol, Piata Romana, Politehnica etc., pentru scene care se petrec la Paris, Sofia sau Moscova. Suburbiile Parisului au fost ilustrate cu imagini din Snagov sau Giurgiu. Nici celebrul sat Viscri nu a fost ocolit, echipa de productie avand birourile chiar la resedinta Printului Charles.

De altfel, filmarile in tara noastra au adus roluri episodice si unor actori romani. De-a lungul celor trei sezoane, vom putea recunoaste in „Obsesia Evei” actori precum Virginia Rogin, Cristina Casian, Ion Grosu, Stefan Iancu sau Irina Antonie. Sezonul al patrulea (si ultimul, dupa cum s-a anuntat oficial) este in faza de productie, lansarea lui fiind programata pentru 2022.

Avand la baza seria de carti „Villanelle”, de Luke Jennings, serialul „Obsesia Evei” a fost deja laureat cu Globul de Aur 2019, pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic (Sandra Oh), cu trei premii BAFTA 2019, pentru cel mai bun serial dramatic, pentru cea mai buna actrita in rol principal (Jodie Comer) si cea mai buna actrita in rol secundar (Fiona Shaw), respectiv Premiul Emmy 2019, pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic (Jodie Comer).

Episodul 1 din „Obsesia Evei” se vede miercuri, 15 septembrie, ora 23:00, la TVR 1

Agent de securitate MI5, Eve Polastri isi iubeste meseria, seful, prietenii si sotul, dar… se plictiseste. Cand un diplomat rus este asasinat in Viena, iar Eve primeste misiunea de a cauta martori oculari, aceasta se trezeste prinsa intr-un joc de-a soarecele si pisica derulat pe tot continentul, in cautarea unui suspect extrem de periculos, alunecos si, in acelasi timp, fascinant…

In episodul al doilea, pe care il urmarim la TVR 1 joi, la aceeasi ora, Eve are sansa de a conduce o unitate secreta MI6, cu misiunea de a da de urma Villanellei, o asasina extrem de abila si impulsiva, parte a unei organizatii misterioase.