Cazuri umanitare Comunicate

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate sustin cu 563.000 lei performanta a 581 de tineri sportivi si artisti

Anul acesta, 581 de tineri sportivi si artisti obtin finantare in valoare totala de 563.000 de lei;
In cadrul celor 16 editii ale programului, intre anii 2006-2021, au fost acordate finantari in valoare de peste un milion de euro, respectiv 5.467.000 lei, pentru 3.062 de tineri talentati.

Cluj-Napoca, 14 septembrie 2021 – MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate anunta rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 16-a editie a Programului MOL de promovare a talentelor. Prin intermediul acestui program, 186 de proiecte din domeniile artei si sportului vor primi finantare in valoare de 563.000 lei, 581 de tineri sportivi si artisti devenind beneficiarii directi ai acesteia. De la prima editie a acestui program, din 2006 si pana in prezent, 3.062 de tineri sportivi si artisti au primit finantare pentru proiectele lor, suma totala alocata fiind de 5.467.000 lei.

Din echipa Romaniei la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au facut parte sase sportivi beneficiari ai diferitelor editii ale Programului MOL de promovare a talentelor: Szőcs Bernadette – tenis de masa, Incze Kriszta – lupte libere, Robert Glinta, Daniel Martin si David Popovici – inot, Miklós Andrea – atletism. David Popovici a obtinut locul 4 la 200 metri liber si locul 7 la 100 metri liber, Szőcs Bernadette locul 5 la dublu mixt si in echipa, Incze Kriszta si Robert Glinta locul 8 la lupte libere, respectiv 100 metri spate.

“Suntem foarte mandri si foarte bucurosi ca am ajuns la cea de-a 16-a editie a programului MOL pentru sustinerea tinerelor talente. Tinerii pe care i-am sprijinit de-a lungul acestor ani si-au demonstrat valoarea atat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cat si la diferite alte competitii interne si internationale. Pentru noi, echipa MOL Romania, este o onoare ca le-am putut fi alaturi inca de la inceput, iar faptul ca unii dintre ei sunt deja parte a unei elite internationale, reconfirma valoarea programului nostru, rigurozitatea metodelor de selectie si ne alimenteaza energia pentru a merge mai departe”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL Romania.

La editia din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost inscrise 409 proiecte, prin care 1.114 de tineri sportivi si artisti au solicitat finantare in valoare totala de peste 2.667.000 de lei. Alocarea fondului de 563.000 lei s-a facut in urma selectiei realizate de catre juriile specializate din sport si arta, fiind declarate castigatoare 186 de proiecte, prin care obtin finantare 581 de tineri talentati. Cele 99 de proiecte sportive sunt sustinute cu suma totala de 223.000 lei, cele 53 din domeniul artelor cu 200.000 lei, iar cele 34 de proiecte din categoria de varsta de peste 18 ani cu 140.000 de lei.

„Bucuria acestui moment, faptul ca am ajuns la cea de-a 16 -a editie a acestui program, ne-a fost umbrita de despartirea de Ivan Patzaichin. Timp de sapte ani el a facut parte din juriul Programului MOL de sustinere a tinerelor talente si a fost pentru noi o onoare sa il cunoastem si sa beneficiem de prezenta si priceperea lui in identificarea tinerelor talente. Ii multumim pentru ca ne-a fost alaturi, pentru ca ne-a servit drept exemplu si nu putem decat sa promitem ca mergem mai departe, purtandu-l in gandurile noastre”, a declarat Andras Imre, Directorul Executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Listele proiectelor finantate partial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro
***

Despre program:
In cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. Din finantarea totala a editiei a 16-a, 223.000 lei sunt destinati sportului, 200.000 lei domeniului artelor si 140.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.
In cei 16 ani de existenta a Programului, au fost acordate finantari in valoare de peste 5.467.000 lei, pentru 3.062 de tineri sportivi si artisti, o parte dintre ei obtinand finantare de mai multe ori in cadrul celor 2.409 de proiecte castigatoare, sustinute in acesti ani.
Membrii juriului de arta:
Markos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, presedintele juriului, Miriam Cuibus, actrita a Teatrului National Cluj, lector al Facultatii de Teatru si TV din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Timotei Nadasan, grafician, director al revistei de arta contemporana IDEA, Nelida Nedelcut, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj.
Membrii juriului de sport:
Violeta Beclea Székely, campioana europeana, vicecampioana olimpica la atletism, director al departamentului de marketing si comunicare din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, presedintele juriului, Ion Badescu, antrenor de inot la Clubul Sportiv Scolar Nr. 1 Timisoara, laureat al Premiului Mentor pentru excelenta in educatie 2020, Laura Carlescu Badea, campioana olimpica si mondiala la scrima, Narcisa Lecusanu, membru executiv in cadrul Federatiei Internationale de Handbal, Marian Ursescu, jurnalist, Gazeta Sporturilor.

Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 243 de statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2018, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sanatatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol si gaze internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari, o forta de lucru dinamica formata din 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. Activitatile de explorare si productie ale Grupului MOL sunt sustinute de o experienta de peste 75 de ani in domeniul hidrocarburilor. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in 9 tari, iar cele de explorare in 14 tari. Grupul MOL controleaza trei rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 1.933 de statii de servicii in 10 tari din Europa Centrala si de Est, dintre care 243 in Romania.

Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si reabilitarea lor.