Home » Se cauta un castigator pentru marele premiu „Castiga Romania!”
Comunicate

Se cauta un castigator pentru marele premiu „Castiga Romania!”

Concursul de cultura generala pe teme despre Romania continua la TVR 1 cu un nou sezon. Din 27 martie, Virgil Iantu ne asteapta sa ne verificam cunostintele in fiecare seara de luni pana joi, de la ora 21.00.

De 6 ani, ne bucuram de un concurs de cunostinte generale care ne completeaza informatiile despre tara noastra, ne amuza, ne relaxeaza, ne inspira si ne emotioneaza. „Castiga Romania!”, ne asigura din nou Virgil Iantu incepand din 27 martie, cand cel de-al 12-lea sezon al emisiunii isi ocupa locul in programul TVR 1. Probele de cultura generala se dau in fiecare seara de luni pana joi, de la ora 21.00.

Emotiile sunt cu atat mai mari cu cat sezonul trecut niciun concurent nu a reusit sa-si surclaseze adversarii timp de 10 editii consecutive, pentru a obtine marele premiu – un cec in valoare de 50.000 lei. Vom vedea, asadar, daca sezonul 12 va face un roman mai bogat.

Dar nu doar marele premiu este pus in joc la „Castiga Romania!”. Intrebarea adresata concurentilor care parasesc concursul la finalul rundelor 1 si 2, ce le poate aduce acestora un venit suplimentar, este legata, in noul sezon, de un obiectiv turistic din tara noastra. Iar telespectatorii se vor bucura sa afle ca, pe pagina de Facebook a emisiunii, continua concursul online „Castiga Romania de acasa!”. Cel de-al patrulea concurent al fiecarei editii isi poate aseza in biblioteca doua noi volume din colectia „Mari clasici ai literaturii”, oferite de Editura Litera.

Despre noul sezon „Castiga Romania!”, si nu numai, ne vorbeste gazda concursului, Virgil Iantu:

Ati reluat filmarile pentru noul sezon, care e atmosfera la inregistrari?

Virgil Iantu: Atmosfera este la fel ca la orice inceput de sezon. Suntem ca pe arcuri, cu totii, am adus un plus la decor, lumini, iubim acest format, „Castiga Romania!” si punem suflet in ce facem, dorindu-ne sa devina unul de referinta pentru public. Suntem pe drumul cel bun.

Ce ne poti spune din bucataria emisiunii la momentul acesta? Ce teme abordati, ce concurenti ai intalnit?

V. I.: Temele sunt diverse, intrebarile vin din toate zonele tarii, din domenii diferite. In asta consta, de fapt, si calitatea concurentilor. Sunt extraordinari! Cu o asemenea cultura generala, poti face orice in lumea asta. Eu ii apreciez enorm.

Pentru ca publicul tanar sa prinda si mai mult gustul emisiunii „Castiga Romania!”, te-ai gandit sa ii abordezi si prin intermediul altor platforme?

V. I.: Suntem prezenti pe Instagram, Facebook, Tik-Tok si pe YouTube, unde pot fi urmarite toate editiile inregistrate si secvente amuzante din cadrul concursului sau de la filmari.

Asadar, suntem acolo si cifrele spun ca publicul „Castiga Romania!” are tot mai multi urmaritori tineri. Fain, nu?

Daca nu ai fi tu gazda „Castiga Romania!”, ai concura? Ce fel de concurent ai fi?

V. I.: Stiti ceva ce eu nu stiu? 🙂 Am fost concurent suficient in scoala. Daca se nimerea sa nu stiu ceva – dar asta foarte rar, bineinteles – jucam un teatru fantastic. Ma dadeam emotionat si lasam impresia ca asta este, de fapt, motivul pentru care nu puteam raspunde. Am scoala, nu gluma!…

Cum te pregatesti pentru emisiune?

V. I.: Cu doua zile inainte de filmare, intru, ca un robot, intr-un mod anume si incerc sa ma pregatesc ca stare pentru zilele de filmare. Ma odihnesc, nu merg in vizite, ma retrag in lumea mea si ma adun. Tine cumva de disciplina pe care am urmat-o de peste 20 de ani.

Inainte sa incep o editie, primesc informatii despe concurenti. Asta ma ajuta in conversatiile pe care le am cu ei in timpul emisiunii.

S-a schimbat in vreun fel structura concurentilor de-a lungul sezoanelor?

V. I.: Nu. Doar ca nu mai e nevoie sa le explic structura formatului, pentru ca o cunosc foarte bine, urmarind emisiunea. In rest, tot respectul pentru curajul de care concurentii dau dovada, de a se expune cu bune, cu rele si pentru ceea ce aflam de la ei. Impresionant!

Cum se vede Capitala europeana a culturii prin ochii si perspectiva unui timisorean mandru de orasul lui?

V. I.: Lucrurile nu au stat bine de la inceput. Au fost tot felul de schimbari, de interese ce trenau desfasurarea normala a unui asemenea proiect, dar acum vad ca lucrurile s-au mai destelenit. Aud doar lucruri bune despre ce se intampla la mine acasa, iar Timisoara, care se afla intr-un proiect amplu de reabilitare, de la infrastructura, cladiri etc., in 3-4 ani va fi unul dintre cele mai frumoase orase din lume. O sa vedeti. Pentru mine, asa va ramane, oricum.

Care e secretul pentru a face fata ritmului alert al televiziunii – vitamine, superputeri? 🙂

V. I.: Disciplina alimentatiei, sport, grija pentru sanatate, gene bune (nu foarte lungi :)) si responsabilitate.

„Castiga Romania!”… la EURO U21?

V. I.: Deocamdata este importanta participarea, ce ajuta jucatorii tineri sa acumuleze experienta si sa simta ce inseamna sportul de performanta, sportul, fotbalul la cel mai inalt nivel. E parte din educatie. Pana sa speram in mod realist, avem foarte mult de construit ca tara.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/03/Virgil-Iantu_IMG_4980.jpg