Home » Serialul coreean „Floarea noptii”, productie 2024, se vede la TVR 1
Comunicate

Serialul coreean „Floarea noptii”, productie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmarim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tanara vaduva care refuza sa se conformeze traditiilor absurde ale vremii si traieste o viata dubla. Cele 12 episoade ale serialului pot fi vazute de luni pana vineri, de la 16:45, la TVR 1.

Maritata de foarte tanara cu fiul unei familii de vaza din regatul Joseon, Jo Yeo-Hwa a ramas vaduva imediat dupa casatorie. De 15 ani, ea duce o viata retrasa, devotata memoriei raposatului ei sot, rareori iesind din casa socrilor in timpul zilei. Noaptea, insa, viata lui Yeo-Hwa se schimba radical: tanara sfioasa se transforma intr-o eroina neinfricata, capabila sa infrunte raufacatorii si sa-i salveze pe cei neajutorati. Yeo-Hwa se simte in siguranta in spatele mastii care-i acopera fata, sarind in secret peste zidurile proprietatii. Intalnirea cu chipesul ofiter Park Soo-Ha ii va pune insa la incercare si sentimentele, si ambitia de a continua sa lupte pentru cauze importante… Pana cand va reusi sa ascunda secretul periculos al vietii ei duble? O poveste fascinanta, un serial indraznet, plin de suspans si aventura, romantism si cutume, „Floarea noptii” (KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER – Coreea de Sud, 2024) se vede la TVR 1 din 23 aprilie, la ora 16:45, de luni pana vineri.

Actiunea serialului „Floarea noptii” este plasata in zilele dinastiei Joseon, dar filmul nu este o drama epica, istorica, in sensul clasic. Se regasesc in el scene indraznete de comedie, de dragoste si chiar o nota de thriller. Mentalitatea vremii in Joseon era ghidata de etica sociala neo-cunfuciana. Pe atunci, statutul social al unei vaduve ii restrictiona acesteia orice libertate. Aceasta circumstanta ofera carligul perfect pentru un scenariu K-drama plin de prospetime.

Tanara vaduva Jo Yeo-Hwa, care nici macar nu si-a intalnit vreodata sotul decedat, pur si simplu nu se poate convinge sa-si petreaca restul lungii sale vieti intr-o izolare onorabila, virtuoasa, in mare parte invizibila pentru restul lumii, incercand sa nu fie o povara prea mare pentru socrii ei. Nu vrea ca intreaga ei existenta sa fie redusa la virtutea doliului. Asadar, in timpul zilei, viata ei este aceea de vaduva onorabila si nora decenta. Cu toate acestea, noaptea, imbracata in negru, poarta pantaloni si masca, se catara peste pereti, sarind peste acoperisuri si ii ajuta pe saraci – ca „Midam”, un fel de Robin Hood din Joseon. Cu aceasta viata dubla, totul merge bine. Pana intr-o zi…

Construindu-si intriga pe fundalul destul de trist al unei traditii absurde in ceea ce priveste tratamentul aplicat vaduvelor, serialul coreean „Floarea noptii”, productie realizata in 2024, ofera ca alternativa emanciparea inteligenta. Refuzand sa se inscrie in tiparul clasic si sa faca o plecaciune conforma, personajul principal gaseste solutii creative pentru a face fata vietii.