Home » Teatru in TVR – spectacolele continua!
Evenimente

Teatru in TVR – spectacolele continua!

Iata reprezentatiile programate in  cea de-a noua saptamana a stagiunii, de la ora 20:30 :

Marti 15 si miercuri, 16 septembrie, Teatrul „Stela Popescu” ne invita sa urmarim spectacolul „Femeia, eterna poveste”, in regia lui Attila Vizauer. Din distributie fac parte actori, muzicieni precum si un corp de balet  – care impreuna ne poarta in atmosfera Bucurestiului interbelic asa cum doar povestile il mai pot aminti. O  poveste care incepe cu desfatari muzicale si dueluri spirituale, dar care se transforma intr-o actiune plina de suspans demn de un roman al Agathei Christie.
Distributie: Ana Maria Ivan, Cristian Neacsu, Sorin Aurel Sandu, Crina Matei / Irina Caramizaru, Daniel Filipescu, Viorel Paunescu , muzicieni: Raul Kusak / Alexandru Burca – pian, Gabriel Stanescu – vioara, Ionut Preda – acordeon, corpul de balet format din: Silvia Mauritiu, Cosmin Vasile, Cristina Marin Neagu, Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Ioana Petric.

Joi, 17 septembrie, aceasi companie, Teatrul „Stela Popescu”,  ii aduce pe scena din gradina TVR pe actorii: Adrian Paduraru, Alexandra Velniciuc, Sorin Aurel Sandu, Silvia Stanciu, Catalin Frasinescu, Ana Maria Ivan, Irina Caramizaru, Cristian Neacsu in spectacolul cu piesa „Ceapa” de Aldo Nicolaj in regia lui Dan Tudor.
Cu productia „Ceapa„ Teatrul „Stela Popescu” isi adauga in repetoriu o comedie cu note grave. Piero, un prosper impresar, se hotaraste, cu o luciditate rece, sa-si puna capat vietii sale aparent fericite chiar in momentul ei de apogeu. El se „dezbraca„ in fata publicului de rolurile pe care le joaca in propria-i viata, exact asa cum s-ar desface foile unei… cepe. Intr-un parcurs teatral presarat cu mult umor, autoironie, dar si cu reflectie amara, sotia, amanta, prietenul cel mai bun, secretara, ba chiar si cei doi copii isi redefinesc raporturile cu Piero, spre surprinderea acestuia.
Spectacolul plasmuit de regizorul Dan Tudor contine imagini surprinzatoare care il obsedeaza si il urmaresc pe eroul principal, o muzica originala creata pe parcursul repetitiilor de compozitorul Vlaicu Golcea, momente de miscare expresive atent coregrafiate, precum si un decor functional realist, cu multiple posibilitati de transformare, semnat de scenograful Corina Gramosteanu.

Vineri, 18 septembrie, Teatrio ne invita la spectacolul „Iubire dublu distilata” dupa un text de Ion Bogdan Martin, in regia lui Alin Brancu. O comedie intr-o gara mica de provincie din Romania, in care personajele ne asteapta pe peronul vietii lor pentru a ne urca intr-un montagne russes de dorinte, declaratii, regrete, tradari, ironii, scandal, iubiri si reprosuri.
O comedie cu umor tipic romanesc si un limbaj colorat, prezentata de actorii: Emanuel Bighe, Adelina Mihalcea, Alin Brancu si Cristina Diaconescu.

Sambata, 19 septembrie, Teatrul Nottara aduce un nou spectacol in gradina TVR: „Oglinda neagra” – o poveste muzicala de Cristina Juncu, pe beat-uri de Sever Barzan si Iulian Sfircea, dupa un scenariu de  Vlad Balan si Cristina Juncu.
O poveste cu multa muzica si mult umor, in care veti redescoperi lumea nebuna a lui Caragiale printre note muzicale, reinventata  si amuzant (re)consemnata de Cristina Juncu, intr-o calatorie „de placere” brat la brat cu cele mai simpatice personaje din schitele lui. De la „amicii” Lache si Mache care converseaza la un pahar la celebrul Dl. Goe, la si mai celebrul catel Bubico sau la superba Mimi care face nebunii cu seful intr-un vagon CFR, Oglinda neagra dezvaluie lumea noastra de ieri, de azi si dintotdeauna, cu nebuniile si trasnaile ei si surprinde perfect celebrele cuvinte ale „dracusorului” Caragiale: „zi-le oameni si da-le pace!”.
Direct din cancelaria dracusorilor, repetent a 25361-a oara, Aghiuta e pedepsit si trimis pe pamant, unde aterizeaza in… vagonul restaurant al acceleratului 333, Oradea-Bucuresti, stationat in clipa aceea la Baicoi. Si asa incepe povestea. Daca vreti sa vedeti ce pateste Aghiuta, cand se intoarce acasa, dupa draciile savarsite pe pamant, si de ce gaseste tot poporul dracesc adunat in Marea Piata Rosie din Mijlocul Iadului si ce pandemie e pe cale sa declanseze, veniti sa (va) priviti (in) Oglinda neagra!
Cu: Rares Andrici, Mihaela Subtirica, Vlad Balan, Cristina Juncu, Crenguta Hariton

Duminica, 20 septembrie, in gradina TVR, Teatrul „Stela Popescu” ofera spectatorilor cea de-a doua reprezentatie a spectacolului cu piesa „Ceapa” de Aldo Nicolaj in regia lui Dan Tudor.

***
Stagiunea 2020 „Teatru in TVR” este derulata de Televiziunea Romana in parteneriat cu Ministerul Culturii si Primaria Sectorului 1 si este sustinuta de Fundatia Fildas Art, prin programul Catena pentru Arta si GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin marcile Hygienium si Grande Natura. Multumiri S.C. Stage&Ledtech SRL si BEST ADVERTISING & CONSULT SRL!