Home » „Telescoala” va asteapta in premiera cu lectii de „Educatie financiara”
Comunicate

„Telescoala” va asteapta in premiera cu lectii de „Educatie financiara”

In prima zi a anului scolar, „Telescoala” revine la TVR 2 cu noutati si premiere. Din 11 septembrie, lectiile de Limba si literatura romana vor alterna cu cele de Matematica, de luni pana joi, de la ora 15:00-15:30, iar de la ora 15:30-16:00 sunt programate cursurile de limbi straine. Emisiunea produsa integral de Televiziunea Romana, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, debuteaza intr-un decor modern si cu lectii interactive, adaptate cerintelor actuale.

„Telescoala” ofera celor aflati in anul sustinerii examenelor de Evaluare Nationala posibilitatea de a pastra contactul cu materiile de invatamant la care vor sustine examen, dar si cursuri in premiera. Astfel, sezonul cu numarul opt al emisiunii aduce, ca noutate, lectiile de “Educatie financiara”. Din aceasta toamna, echipei i se alatura cunoscutul profesor al Academiei de Studii Economice Adrian Mitroi, care va prezenta notiuni economice pe intelesul tuturor, in fiecare vineri, de la ora 15:00.

Despre ceea ce a pregatit echipa „Telescoala” pentru noul sezon al emisiunii, dar si despre varietatea cursurilor pe care le ofera a vorbit Sinziana Milosoiu, producatorul emisiunii.

Ce va doriti de la noul sezon?
Avem o echipa foarte buna de profesori, impreuna cu care ne dorim sa fim de folos cat mai multor elevi care se pregatesc pentru Evaluarea Nationala, dar si telespectatorilor de toate varstele care vor sa invete o limba straina (engleza, franceza, germana, spaniola si… japoneza). Unicat in audiovizualul din Romania, vinerea, o data la doua saptamani, avem “Limba semnelor romane”. Aceste cursuri sunt dedicate tuturor celor care considera ca o comunitate culturala si lingvistica ca cea a surzilor are dreptul de a comunica in limba materna, recunoscuta oficial in Romania din 2020.

Cu ce noutati ne intampina „Telescoala”?
Sezonul cu numarul opt al emisiunii „Telescoala” aduce, ca noutate, cursuri de “Educatie financiara”. Il avem in echipa, din acesta toamna, pe cunoscutul profesor de la Academia de Studii Economice, Adrian Mitroi, care va prezenta notiuni economice pe intelesul tuturor. Va asteptam vinerea, de la ora 15:00, sa aflati despre: dobanzi, credite, trucuri de economisire, investitii durabile si profitabile.

Cum ii provocati pe elevi sa va fie alaturi?
Parteneriatului strategic cu Ministerul Educatiei i-am adaugat, din luna martie, colaborarea cu Asociatia Narada, care are ca scop dezvoltarea si promovarea emisiunii Telescoala. Inca de sezonul trecut, fiecare lectie este insotita de un test, pe care elevii il pot rezolva pe platforma Naradix. Isi verifica, astfel, cunostintele, dar pot fi si recompensati cu premii.

DESPRE TELESCOALA

Emisiune de traditie, „Telescoala” a debutat in grila TVR 2 la inceputul anilor ’70 si, timp de un deceniu, a fost urmarita de generatii de elevi.
„Telescoala” a revenit, la TVR 2, in 16 martie 2020, odata cu instituirea starii de urgenta cauzata de pandemie, care a inchis scolile. Timp de cinci sezoane, au fost programate cursuri care le-au oferit elevilor aflati in pragul sustinerii examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat posibilitatea de a pastra contactul cu materiile la care sustin examen.
Si in noul sezon „Telescoala” vor continua lectiile de limba si literatura romana si de matematica pentru elevii claselor a VIII-a. La acestea se vor adauga cursurile de limbi straine: engleza, franceza, germana, spaniola, italiana si, in premiera, japoneza. De la declansarea razboiului din Ucraina, gandul de a ajuta tara vecina s-a regasit si la “Telescoala”. Proiectul consacrat elevilor s-a extins si in spatiul alocat emisiunii “Telescoala” a fost dedicate lectii de limba romana pentru refugiatii ucraineni aflati pe teritoriul tarii noastre.