Comunicate Medicina

Testare RT-PCR pentru diagnosticarea Covid-19, cu eliberarea rezultatelor in doar 60 de minute

Dom Vista Medical introduce testarea Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, in Centrul din Bucuresti, care reduce timpul de eliberare a rezultatelor la doar 60 de minute, datorita celei mai noi tehnologii in domeniu.
Testul RT-PCR poate fi solicitat de angajatori pentru reluarea activitatii profesionale sau de cei care vor sa calatoreasca in strainatate si sunt conditionati de prezentarea acestui test in aeroport sau la vama. Totodata, de RT-PCR mai au nevoie, inainte de internare in spital, femeile insarcinate care urmeaza sa nasca, persoanele care fac hemodializa, pacientii cu imunosupresie, bolnavii de cancer care trebuie sa urmeze tratament oncologic (chimioterapie, radioterapie sau interventii chirurgicale), contactii cazurilor confirmate sau persoanele care sunt expuse frecvent la agenti infectiosi.
In acest sens, Dom Vista Medical a achizitionat mai multe aparate de tehnologie inalta in domeniul analizarii RT-PCR, astfel: un analizor RT-PCR cu o capacitate de 96 de pacienti cu un timp de lucru de 3h si 15 minute, altul o capacitate de 24 de pacienti cu un timp de lucru de 1h si 20 minute si un analizor cu o capacitate de 1 pacient cu un timp de lucru de 45 min.
“Activitatea de testare a virusului SARS-CoV-2 a inceput la sfarsitul lunii noiembrie a anului 2020. De atunci si pana astazi, am efectuat un numar de 4041 de teste RT-PCR, 2875 de teste antigen, 1908 teste anticorpi IGG si IGM. Ulterior inceperii campaniei de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2, am inceput implementarea testelor de anticorpi neutralizanti (anticorpi specifici post vaccin). La momentul implementarii procesului de testare, obiectivul nostru principal a fost de reducere a timpului pentru eliberarea rezultatului. Astfel, a luat nastere primul Centru Exclusiv de Testare Covid-19 din Bucuresti, care reuseste sa elibereze rezultatele pacientilor in minim 60 de minute si maxim 6 ore, datorita unor dispozitive de ultima tehnologie pe care le-am achizitionat de curand. Programul de lucru al Centrului Exclusiv de Testare SARS-CoV-2 este non-stop, deoarece ne-am gandit sa oferim semenilor nostri o componenta direct proportionala cu modul de actionare a virusului atat din punct de vedere al modului de raspandire, cat si al gravitatii sale”, declara dr. Dr. Stefan Spiridon, directorul Dom Vista Medical.
Laboratorul Dom Vista Medical detine mai multe puncte de recoltare pe raza Municipiului Bucuresti:
• Policlinica Apusului – Str. Apusului, Sector 6, Mun. Bucuresti
• Policlinica Vitan – Calea Dudesti, Sector 3 Mun. Bucuresti
• Policlinica Titan – Bulevardul Nicolae Grigorescu, Sector 3 Mun. Bucuresti
• Policlinica I. Ghe. Duca – Bulevardul Gheorghe Duca Sector 6 Mun. Bucuresti
• Centrul de Virusologie – Soseaua Nicolae Titulescu, Sector 1 Mun. Bucuresti
• Cabinet Medicina de Familie- Bulevardul Constantin Brancoveanu, Sector 4 Mun. Bucuresti
Pentru a deservi cat mai multi subiecti, Dom Vista Medical dispune si de logistica necesara de implementare a departamentului de recoltare la domiciliu si ingrijiri medicale la domiciliu. Departamentul de Recoltare Probe Biologice la Domiciliu a recoltat in aceasta perioada atat probe serologice non-covid cat si probe Covid-19 (SARS- CoV-2).
“Chiar daca a inceput campania de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2 in mod agresiv, nu trebuie sa renuntam la purtarea mastii de protectie, deoarece este esentiala pentru sanatatea noastra si a celor din jur. Teoria este simpla si se bazeaza pe studii medicale care au aratat ca virusul poate fi activ la o persoana asimptomatica si chiar vaccinata. Vaccinul ofera protectie persoanei vaccinate, dar nu impiedica ca aceasta sa fie transmitator pentru persoanele aflate in contact. Recomand, de asemenea, evitarea zonelor aglomerate pe cat posibil chiar si atunci cand numarul cazurilor de infectati se afla in scadere”, ne sfatuieste Dr. Stefan Spiridon, directorul Dom Vista Medical.