Evenimente Teatru si Film

„THE NUTCRACKER AND I”, pianista Alexandra Dariescu ofera un minunat cadou de Craciun publicului din Romania

Cum nimic nu e intamplator, prima zapada a aduce cu ea si o veste extraordinara pentru iubitorii muzicii clasice.

Cu prilejul sarbatorilor de iarna, pianista Alexandra Dariescu va prezenta pentru prima data in Romania spectacolul multimedia THE NUTCRACKER AND I // SPARGATORUL DE NUCI SI CU MINE – o fuziune magica a muzicii, dansului, animatiei si artei multimedia.

Evenimentul va avea loc marti, 19 decembrie 2023, ora 18:00, la Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian” si este coprodus de ARTEXIM, Fundatia Art Production si Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”.

THE NUTCRACKER AND I este o productie vizionara a pianistei Alexandra Dariescu, care aduce pe aceeasi scena muzica clasica, dansul, animatia si tehnologia, oferind o experienta unica si captivanta publicului de toate varstele. O fuziune remarcabila intre binecunoscuta muzica a lui Ceaikovski si arta concertistica a Alexandrei Dariescu, productia THE NUTCRACKER AND I a avut premiera la Barbican Milton Court in decembrie 2017 si a obtinut recunoasterea internationala in timpul turneelor sustinute in Europa, Australia, China, Emiratele Arabe si SUA.

Cu peste 75 de reprezentatii la nivel mondial, in spatii precum Wiener Konzerthaus, Philharmonie Luxembourg si Sydney City Recital Hall, povestea multimedia a Spargatorului de nuci a impresionat peste 70.000 de spectatori.

Recent, THE NUTCRACKER AND I a aparut si sub forma de audiobook, narat de Lindsey Russell – celebra prezentatoare a programului de televiziune Blue Peter de la BBC (cea mai longeviva emisiune TV pentru copii din lume) si castigatoare a premiului BAFTA.

THE NUTCRACKER AND I este o adevarata sarbatoare vizuala si muzicala pentru care Nick Hillel semneaza regia, Adam Smith – animatia, Jenna Lee – coregrafia, cu participarea balerinei Imogen Ash.

Spectacolul THE NUTCRACKER AND I de Alexandra Dariescu a fost nominalizat la prestigioasele Premii Opus Klassik din Germania in anul 2019, alaturi de proiecte semnate de mari personalitati ale muzicii clasice: Daniel Barenboim, Lang Lang, Anne-Sophie Mutter.