Evenimente Teatru si Film

Sesiune meet and greet cu Alexandra Dariescu. Spectacolul THE NUTCRACKER AND I este SOLD OUT

Spectacolul THE NUTCRACKER AND I // SPARGATORUL DE NUCI SI CU MINE de Alexandra Dariescu este SOLD OUT. Pianista va intalni spectatorii de la Bucuresti in cadrul unei sesiuni meet and greet.

Marti, 19 decembrie 2023, de la ora 18:00, pianista de origine romana Alexandra Dariescu va prezenta in premiera publicului din Romania spectacolul multimedia THE NUTCRACKER AND I // SPARGATORUL DE NUCI SI CU MINE – o fuziune magica a muzicii, dansului, animatiei si artei multimedia.

Dupa eveniment, Alexandra Dariescu va fi prezenta in foaierul Teatrului National de Opereta si Musical „Ion Dacian” pentru a se intalni cu spectatorii in cadrul unei sesiuni meet and greet (artista va oferi autografe si va face fotografii cu spectatorii care si-au achizitionat bilet).

Nu pot sa va descriu cat de mare este bucuria ca pot aduce acest proiect in Romania. A fost de la inceput un vis si sunt extrem de recunoscatoare tuturor celor care au lucrat atat de mult sa aduc acest proiect acasa. Speram ca anul viitor vom aduce spectacolul THE NUTCRACKER AND I in mai multe orase din Romania.

Alexandra Dariescu

THE NUTCRACKER AND I este o productie vizionara a pianistei Alexandra Dariescu, care aduce pe aceeasi scena muzica clasica, dansul si tehnologia, oferind o experienta unica si captivanta publicului de toate varstele.

O fuziune remarcabila intre binecunoscuta muzica a lui Ceaikovski si arta concertistica a Alexandrei Dariescu, productia THE NUTCRACKER AND I a avut premiera la Barbican Milton Court in decembrie 2017 si a obtinut recunoasterea internationala in timpul turneelor sustinute in Europa, Australia, China, Emiratele Arabe si SUA.

Cu peste 75 de reprezentatii la nivel mondial, in spatii precum Wiener Konzerthaus, Philharmonie Luxembourg si Sydney City Recital Hall, povestea multimedia a Spargatorului de nuci a impresionat peste 70.000 de spectatori.

THE NUTCRACKER AND I este o adevarata sarbatoare vizuala si muzicala pentru care Nick Hillel semneaza regia, Adam Smith – animatia, Jenna Lee – coregrafia, cu participarea balerinei Imogen Ash.

Spectacolul THE NUTCRACKER AND I de Alexandra Dariescu a fost nominalizat la prestigioasele Premii Opus Klassik din Germania in anul 2019, alaturi de proiecte semnate de mari personalitati ale muzicii clasice: Daniel Barenboim, Lang Lang, Anne-Sophie Mutter.

THE NUTCRACKER AND I este coprodus de ARTEXIM, Fundatia Art Production si Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”.

Despre ALEXANDRA DARIESCU

Alexandra Dariescu, creatoarea spectacolului THE NUTCRACKER AND I este o pianistă de origine română ce s-a remarcat la nivel internațional ca o voce originală ale cărei valori fundamentale sunt de a pune în lumină egalitatea de gen atât în programele sale de concerte, cât și în cele de recitaluri, susținând și prezentând în premieră lucrări mai puțin cunoscute.

Solicitată ca solistă în întreaga lume, Alexandra Dariescu a cântat cu orchestre eminente precum Orchestra Filarmonică din Londra, toate orchestrele regale simfonice din Marea Britanie (RPO, RLPO, RNS, RNSO), Orchestra Națională a Franței, Orchestra Filarmonicii din Oslo și Orchestra Simfonică din Sydney, în timp ce lista dirijorilor cu care a lucrat îi include pe Adam Fischer, Cristian Măcelaru, Fabien Gabel, Jun Märkl, Vasily Petrenko, Ryan Bancroft, James Gaffigan, Jonathon Heyward, JoAnn Falletta și Michael Francis.

Anul acesta Alexandra Dariescu a participat la cea de a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu și a deschis stagiunea BBC Symphony Orchestra cu Sakari Oramo la Barbican Centre, oferind în Marea Britanie premiera Phantasie concertante a Dorei Pejačević, urmată de un program integral Mozart la Royal Albert Hall cu Academy of St Martin in the Fields.

În America, Alexandra a debutat cu Indianapolis Symphony (Nadia Boulanger) și în Canada cu Vancouver Symphony (Ravel, Concertul pentru pian în sol major), urmată de revenirea la Detroit Symphony pentru premiera mondială a noului concert pentru pian al lui James Lee III, „Shades of Unbroken Dreams”, în onoarea a 60 de ani de la discursul lui Martin Luther King Jr.

„Am un vis”, concertul, scris pentru Alexandra Dariescu, este o co-producție alături de orchestrele BBC Philharmonic și Orlando Philharmonic, având premiera în Marea Britanie sub bagheta lui John Storgårds. Alte momente importante includ revenirea Alexandrei la Houston Symphony (Grieg) și debutul cu Copenhagen Philharmonic (Concertul pentru pian nr. 1 de Ceaikovski), Philharmonisches Staatsorchester Mainz (Grieg), Trondheim Symphony (Clara Wieck Schumann) și Wuppertal Symphony Orchestra (Florence Price).

Dariescu a lansat opt albume care au fost aclamate de critici, cel mai recent disc fiind înregistrarea sa de la casa de discuri Decca cu Angela Gheorghiu. Discografia pianistei include seria „Trilogy of Preludes” (Trilogia Preludiilor) la Champs Hill Records, precum și Concertul pentru pian nr. 1 de Ceaikovski cu Orchestra Regală Filarmonică/Darrell Ang (Signum Records), la care se adaugă audiobook-ul Spărgătorul de nuci și cu mine.

Mentorată de Sir András Schiff și Dame Imogen Cooper, Alexandra Dariescu a studiat cu Nelson Goerner, Alexander Melnikov, Dina Parakhina, Mark Ray, Mihaela Constantin și Cornelia Apostol și a fost laureata Academiei Festivalului Verbier în Elveția și câștigătoarea Premiul Femeile Viitorului din Marea Britanie la Categoria Arte și Cultură.

Dariescu deține numeroase distincții speciale, inclusiv Ambasadorul Cultural al României, Ordinul “Coroanei Române” in grad de Ofițer de la Familia Regală și Young European Leader de către Friends of Europe. În 2020, Dariescu a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de la Președintele României și a devenit Membru Asociat al Conservatorul Regal de Muzică Manchester, unde este profesor de pian din 2022.

Detalii despre eveniment:

THE NUTCRACKER AND I // SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CU MINE // SOLD OUT

CÂND: 19 decembrie 2023, ora 18:00

UNDE:  Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, București, România (Bd. Octavian Goga Nr. 1)