Comunicate

„Vedeta populara” revine, de Pasti, in programul TVR 1!

Iuliana Tudor ne spune „Hristos a inviat!” de pe scena indragitei emisiuni care promoveaza talentele la inceput de drum. O noua regula surpriza da o sansa in plus concurentilor. Din 16 aprilie, ora 21.00, in fiecare duminica seara, toata Romania e populara!

Folclorul si traditiile au insotit dintotdeauna momentele emotionante ale sarbatorilor romanesti. Ce putea fi, asadar, mai potrivit pentru seara de Pasti, decat o petrecere cu muzica populara, tineri artisti si divertisment de calitate? Cu mare bucurie, Iuliana Tudor revine duminica, la ora 21.00, in studioul „Vedeta populara”, pentru debutul unui nou sezon al talent-show-ului de folclor de la TVR 1.

„’Vedeta populara’ a devenit un fenomen si iata ca am ajuns la sezonul 9, in care am descoperit, in continuare, copii de 16 ani, acum impliniti, care asteapta de ani buni sa fie pregatiti sa urce pe scena emisiunii. Mi se pare fantastic, pentru ca vorbim, totusi, de o lume care nu e neaparat ancorata in cotidianul lui 2023; si sa vezi entuziasmul acestor copii, dorinta lor de a fi acolo si de a promova cultura traditionala din Romania, asa cum au vazut ca se intampla in cadrul talent-showului nostru, este imbucurator si extrem de motivant pentru noi, ca echipa. Asa ca va invit, in seara de Pasti, sa fiti alaturi de noi, incepand de la ora 21.00, la TVR 1. Eu – cu foarte, foarte multa bucurie, sa va spun ’Hristos a inviat!’; dumneavoastra – cu linistea si tihna petrecerii Sarbatorilor aproape de cei dragi”, ne invita pe toti Iuliana Tudor, emotionata, sa o insotim in frumoasa calatorie pe care o incepe in seara de Pasti.

Timp de noua saptamani, vom descoperi concurentii sezonului 9, in sapte editii de concurs, urmate de semifinala si finala. Surpriza pe care o aduce revenirea concursului este o noua regula: la finalul celor sapte editii preliminare, concurentii plasati pe locul al doilea vor primi o noua sansa de a se califica in semifinala. Prin tragere la sorti, unul dintre ei isi va putea continua drumul la „Vedeta populara”. La finalul sezonului, insa, unul singur va castiga titlul de Vedeta Populara si Marele premiu de 100.000 de lei.

Aflati din nou la masa juriului, Grigore Lese, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan si Bogdan Mihai Simion vor urmari cu ochi de specialisti evolutia pe scena a concurentilor. Iar din culise, cuplul „Floarea si Gheorghe” (Maria Buza si Marius Rizea) se asigura ca zambetul nu ne va lipsi de pe buze, prin momente spumoase de umor.

Intalnirea cu Vicoveanca i-a schimbat viata, iar de Pasti e pe scena la „Vedeta populara”

Deschid sezonul 9 „Vedeta populara” cinci concurenti provenind din zone geografice diferite: din Teleorman vine o artista extrem de hotarata. Pentru a urma cursurile Colegiului National de Arte Dinu Lipatti, tanara de 17 ani si-a mutat intreaga familie de la Videle la Bucuresti! Muresul este reprezentat de un viitor IT-ist, convins ca automatica si muzica populara se intalnesc undeva. Ii concureaza o olteanca de 16 ani, care vrea sa imbine folclorul cu medicina, precum si o maramureseanca de liceu, al carei talent e mostenit de la bunicul ei, cantor la biserica din sat. Nu in ultimul rand, pe scena „Vedeta populara” urca un sucevean pe care intalnirea cu Sofia Vicoveanca, in Italia, l-a indreptat spre cariera muzicala. Avea 50 de ani, dar ce mai conteaza varsta, cand pasiunea pentru folclor e atat de mare?…

Membrii Orchestrei Ansamblului Folcloric Maria Tanase, dirijor Nicolae Draghia, manager Niculina Stoican, ii vor sustine cu acompaniamentul lor pe tot parcursul editiei.

„Vedeta populara” intra din nou, duminica seara, in casele noastre, cu ale sale cantece si traditii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie si speranta, cu muzicieni desavarsiti si cu povesti emotionante. Sezonul 9 al emisiunii realizate de Iuliana Tudor se vede la TVR 1 in fiecare duminica, de la ora 21.00. „Vedeta populara” se difuzeaza simultan si la TVR Moldova si TVR International.