Antreprenoriat Comunicate

31 ianuarie 2021 LIN START-UP

Asociatia C4C – Communication for Community (www.c4c.ro) si Asociatia Centrul de Resurse pentru Organizatiile Studentesti (www.cros.ro, www.universitateaalternativa.ro), anunta finalizarea proiectului „Lin start-up” (POCU/82/3/7/106058), proiect co-finantat din Programul Operational Capital Uman 2014-2020.
Proiectul s-a derulat in perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2021 si a avut ca obiectiv general dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale pentru 312 de persoane din regiunea de dezvoltare Sud-Est, precum si infiintarea, dezvoltarea si promovarea a 37 de intreprinderi in cadrul regiunii Sud-Est si crearea a cel putin 74 de locuri de munca.
„Lin start-up”, un proiect contractat in cadrul Apelului Romania Start-Up Plus, a executat un buget de aproximativ 7 milioane lei, din care subventii – ajutor de minimis acordate celor 36 de afaceri, in valoare de 6,2 milioane lei.
La finalul perioadei de implementare, principalele rezultate obtinute sunt urmatoarele:

  • 379 persoane inscrise in grupul tinta al proiectului (146 – someri si inactivi, 233 – angajati);
  • 327 persoane certificate in domeniul „Competente antreprenoriale”, prin cursuri de specializare organizate in 12 localitati din regiunea Sud-Est;
  • 37 planuri de afaceri selectate pentru finantare, un contract reziliat la solicitarea beneficiarului;
  • 36 de intreprinderi infiintate si functionale, care au beneficiat de sprijin pentru exploatarea ideii de afacere in anul I de implementare. In acest moment sunt in perioada de sustenabilitate de 7 luni, care se va termina in lunile ianuarie – februarie 2021.
  • 84 locuri de munca create in perioada de implementare (primul an) si mentinute in perioada de sustenabilitate (129 Contracte Individuale de Munca, 84 active acum si 45 incetate).

Mai multe detalii despre proiect, lista celor 36 de start-upuri sprijinite pot fi accesate pe pagina proiectului www.linstartup.ro si pe pagina de facebook cu acelasi nume.
In perioda urmatoare informatiile despre proiect vor fi centralizate pe www.c4c.ro, pagina organizatiei Solicitant. O campanie de prezentare a afacerilor este planificata pentru finalul perioadei de sustenabilitate, pe pagina de facebook a Asociatiei.