Home » TVR anunta cel mai nou proiect media – din 31 ianuarie
Comunicate

TVR anunta cel mai nou proiect media – din 31 ianuarie

La inceput de an, Televiziunea Romana lanseaza cel mai nou si inedit proiect media

Din 31 ianuarie, lunar, cate o coproductie va fi disponibila exclusiv online pe canalul Arhivei TVR, de unde va fi preluata, in social-media, de catre partenerii proiectului.

Din acest an, in ultima duminica a fiecarei luni, Televiziunea Romana aduce publicului larg cate o productie valoroasa dar mai putin cunoscuta din Arhiva TVR, filme documentare realizate in coproductie cu parteneri din Romania sau din strainatate.

Noutatea este ca filmele se vor adresa internautilor, ele putand fi vizionate online, gratuit, intr-un anumit interval de timp, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR – de unde vor fi preluate si de catre
partenerii acestui nou proiect. Aceasta initiativa a Televiziunii Romane va aduce pe parcursul anului 2021, publicului de pe internet, coproductii dedicate marilor personalitati din cultura si sportul
romanesc, documentare despre momente importante din punct de vedere istoric si social. In acelasi timp, activitatea de coproductie vine in sprijinul sectorului independent – o noua dovada ca Televiziunea Publica este singura institutie media din Romania care sprijina industria autohtona de film si teatru.

Si pentru ca pe 3 februarie 2021, actorul Stefan Iordache ar fi implinit 80 de ani, Televiziunea Romana ii dedica in online, pe 31 ianuarie, documentarul  “Hobby-ul meu este viata”, iar pe TVR 3, in 7 februarie, spectacolul de teatru “Don Juan” in regia lui Dinu Cernescu, precum si un alt documentar, “Portret Stefan Iordache”, in regia Danielei Ciolan.

Documentarul din 31 ianuarie de pe canalul YouTube al Arhivei TVR este o coproductie Televiziunea Romana si Filmex din 2010. Filmul in regia Serban Marinescu este un portret al actorului realizat prin interviuri si cu fragmente din filmele in care acesta a jucat.

Documentarul online cu durata de 75 de minute, va avea acces gratuit la vizionare de pe toate continentele – in 31 ianuarie, in intervalul 10:00 – 23:30. Si pentru ca acest documentar sa ajunga la
publicul care l-a iubit pe Stefan Iordache, dar si la tinerii care nu l-au cunoscut, in intervalul orar mentionat, documentarul va fi distribuit si pe retele de socializare – atat ale teatrelor in care
actorul a jucat: Teatrul National din Bucuresti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul National din Craiova, cat si pe paginile altor parteneri ai noului proiect al TVR:
liternet.ro, dmtr.ro, scena.ro, Radio Romania, Teatrul Odeon.

Documentarul “Hobby-ul meu este viata” – este o poveste despre teatru, despre film, despre viata creata din interviurile pe care actorul le-a dat de-a lungul vietii. Este un film documentar, portret al uriasului actor Stefan Iordache,  “actorul salturilor mortale, actorul utopic, actorul poet, actorul telegenic, fonogenic, emblema unei generatii” (citat din volumul Ludmilei Patlanjoglu “Regele Scamator. Stefan Iordache”, editura Nemira).

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu