Home » Negocieri in direct pentru salariile romanilor, luni seara, la „Referendum”
Comunicate

Negocieri in direct pentru salariile romanilor, luni seara, la „Referendum”

Renuntarea la cota unica de impozitare a venitului si introducerea cotei progresive reprezinta tema dezbatuta de Mihai Radulescu si invitatii sai la „Referendum”, in direct la TVR 1, luni, 15 noiembrie, de la ora 21:00.

Una dintre marile controverse ce domina spatiul public al acestei perioade se refera la modificarea fiscalizarii salariilor in Romania. In guvernul de coalitie nou format, taberele sunt impartite. Sa fie romanii remunerati in continuare dupa sistemul actual de salarizare sau ar fi de preferat reducerea polarizarii sociale, prin impozitarea „bogatilor”? Aceasta este premisa de la care Mihai Radulescu porneste, luni seara, o noua editie „Referendum”. Emisiunea poate fi vazuta in direct pe 15 noiembrie, de la ora 21:00, la TVR 1.

Sunteti de acord cu renuntarea la cota unica de impozitare a venitului si introducerea cotei progresive?, isi intreaba realizatorul si moderatorul Mihai Radulescu invitatii, precum si pe telespectatori.

„Negocierile pentru formarea unei coalitii de guvernare PSD-PNL au repus pe agenda publica o controversa veche si dura, legata de modul de impozitare a veniturilor romanilor. Social-democratii insista pentru un impozit progresiv si taxarea bogatiei, care sa reduca inegalitatile sociale. Liberalii sustin insa ca astfel s-ar descuraja munca si s-ar frana dezvoltarea economica, asa ca apara cota unica. Ce inseamna insa bogatie, care e pragul de taxare a luxului, in opinia PSD? E dispus la concesii PNL? Care sunt efectele asupra angajatilor, angajatorilor si bugetului de stat?”, rezuma Mihai Radulescu intrebarile pe care si le pun acum toti romanii, anuntand, totodata, telespectatorii ca vor primi raspunsuri in direct, la „Referendum”.

„In studioul nostru vor… negocia doi senatori PNL si PSD din Comisia de buget-finante, patronul unei mari companii si un lider sindical. Aflam si opiniile unui consultant fiscal si unui jurnalist specializat pe zona economica. Si, ca de obicei, publicul e chemat sa jurizeze, prin comentarii si vot online”, ne invita Mihai Radulescu la editia de luni a emisiunii de la TVR 1.

Cele doua tabere care vin in platoul TVR sa pledeze pro sau contra renuntarii la cota unica de impozitare sunt formate din Alexandru Nazare, senator PNL, Comisia buget- finante, Felix Patrascanu, co-fondator FAN Courier, Gabriel Biris, consultant fiscal – pe de o parte, respectiv Ionel Cristescu, senator PSD, Comisia buget-finante, Petru Dandea, secretar general CNS Cartel Alfa si Dan Popa, jurnalist Hotnews.ro – in tabara adversa.

Telespectatorii sunt invitati sa posteze comentarii si sa adreseze intrebari pe stiriletvr.ro si hotnews.ro, unde, incepand de la ora 21:00, vor putea si vota DA sau NU, ca raspuns la intrebarea editiei. Evolutia votului va fi prezentata in timpul emisiunii, iar rezultatul final il aflam, ca de obicei, in urmatoarea intalnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat in editia precedenta, referitor la construirea de minicentrale nucleare americane in Romania, continua inca atat pe stiriletvr.ro, cat si pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anuntat luni seara, la „Referendum”.

***
„Referendum” este una dintre noile productii din grila de toamna a TVR 1, in care o tema de actualitate este sustinuta cu argumente de doua tabere cu opinii contrare si la care telespectatorii participa activ, acordandu-si votul pentru una sau cealalta dintre echipe. Realizator si gazda, Mihai Radulescu, moderator cu experienta, intervine pentru a asigura echilibrul confruntarii. „Referendum” se vede in fiecare seara de luni, de la ora 21:00, la TVR 1, in direct. Romanii din afara granitelor sunt si ei invitati la vot: emisiunea se difuzeaza simultan si la TVR Moldova, iar de la ora 22:50, tot luni, la TVR International.