Home » Tu stii adevarul. Pandemia nu este un fake news!
Comunicate

Tu stii adevarul. Pandemia nu este un fake news!

Incepand de astazi, Televiziunea Romana lanseaza in cadrul jurnalelor de stiri o ampla campanie de informarea corecta privind infectarea cu virusul SARS-COV 2, sub titlul : “Tu stii adevarul. Pandemia nu este Fake News!”
Raspandirea coronavirusului a generat multe stiri false, iar dezinformarea impiedica eforturile autoritatilor de aplicare a masurilor de prevenire, siguranta si protectie in randul populatiei si de stopare a pandemiei.

In sustinerea unei informari corecte, zilnic, de luni pana duminica, in principalele buletine informative ale zilei difuzate pe canalele TVR1 si TVR2, respectiv, in Telejurnalul de la 20:00 – TVR1 si Ora de stiri de la ora 18:00 -TVR 2 , telespectatorii vor putea afla direct de la specialistii invitati care este adevarul despre cele mai vehiculate dezinformari legate de pandemie si infectia cu SARS-COV 2. Stiri sau informatii de genul: „COVID este raceala” sau „Sectiile ATI sunt goale” sunt doar cateva dintre subiectele demontate.

In aceste momente de criza, cand institutiile din prima linie fac eforturi pentru a stopa numarul pacientilor infectati, fiecare dintre noi poate contribui la oprirea raspandirii COVID-19, avand grija fata de propria sanatate si a celor din jur, dar si printr-o informare corecta, cu un continut verificat si relevant.

Campania TVR “Tu stii adevarul. Pandemia nu este Fake News!” se va desfasura pana la sfarsitul lunii decembrie 2021.