Home » Bastien si Bastienne, la Home of Strings
Evenimente

Bastien si Bastienne, la Home of Strings

Asociatia Home of Strings organizeaza a doua reprezentatie a operei comice Bastien si Bastienne de W.A.Mozart, intr-o atmosfera de poveste, in limba romana, joi, 15 decembrie, ora 10, la sala Dalles din Bucuresti, in cadrul proiectului cultural educational ‘’OPERA IN GRADINITE SI SCOLI’’.

Creand ceva frumos, intotdeauna va fi miscare. De orice fel si natura, mai profunda pentru placerea publicului. Mai profunda de asemenea si pentru muzicieni. Aceasta miscare ne face mai bogati, mai liberi obligandu-ne sa ne punem mai des intrebarea: SUNT LIBER? Trebuie sa intelegem si sa realizam ca generozitatea daruita neconditionat, intotdeauna se va intoarce la noi. Iar daca nu o avem, muzica e langa noi. Mozart, prin lucrarile sale ne invata acest lucru. Era copil, avea doar 12 ani, cand a compus lucrarea Bastien si Bastienne. Aflata la intersectia dintre baroc si clasic, lucrarea este ferm orientata spre o noua conceptie a operei. Melodiile simple sunt usor de retinut, nu exista trucuri vocale, iar cantecele alterneaza cu momente vorbite. diggi, daggi, shurry, murry, horum, harum … : Cu aceasta vraja, tanarul si nestatornicul cioban Bastien va reusi sa recucereasca inima scumpei sale pastorite Bastienne.
Artistii va vor introduce intr-o lume de basm, respectand autenticitatea libretului, purtand si promovand portul romanesc. Toate aceste aspecte au un obiectiv comun, sa intelegem cat de importanta este identitatea nationala. Nu dorim sa teatralizam opera, nu dorim sa mergem pe cutume, dorim sa respectam subiectul operelor, asa cum sunt ele, cu bune si cu rele. Cel mai important este de a scoate in evidenta sentimentele, emotiile si trairile personajelor. Regia, costumele si decorul sunt realizate de asociatia Home of Strings.

Distributia artistica:
Daniel Gaina-Bastien
Maria Ungheanu-Bastienne
Fang Shuang-Colas
Tudor Scripcariu-Pian
Cvartetul de coarde Home of Strings

COPII AU NEVOIE DE ARTA. Pornind de la acest gand, asociatia Home of Strings alaturi de partenerii sai, va invita cu mic cu mare, sa patrundeti in lumea lui Mozart, bucurandu-va de vocile artistilor si a cvartetului de coarde cu pian Home of Strings.

Multumim partenerului nostru:
BANCA ROMANEASCA

Multumim sponsorilor nostri:
NOUA NE PASA MONS MEDIUS EL STUDIO STYLE

Multumim partenerilor media:
NORMEDIA SANDU PRO MEDIA ADVERTISING4U.RO RADIO ROMANIA MUZICAL BURSA AGERPRES ART PRES REVISTA CARIERE LEVIATHAN CEASCA DE CULTURA ZILE SI NOPTI ROMANIA POZITIVA FA BINE ATELIERUL DE CREATII DIGITALE SEMNE BUNE BOOK HUB ONLINEGALLERY.RO

Ora inceperii spectacolului: ora 10
Durata spectacolului: 50 de minute
Biletele pot fi cumparate online pe https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3338/mozart-bastien-si-bastienne-sala-dalles-sala-dalles-bucuresti-15-decembrie-2022 sau de la casa de bilete a Salii Dalles.

Pret bilet 35 de lei.

Oferta pentru familii.
La doua bilete cumparate, acces gratuit doi copii, cu varsta intre 2-14 ani.
Pret bilet grup mai mare de 15 persoane, 29 de lei.
https://www.facebook.com/homeofstrings
Rezervari la nr. de telefon 0720 706 112