Comunicate Evenimente

Centro Cultural La Tierra Tracia – Torrejón de Ardoz, Madrid „Citeste romaneste, gandeste romaneste, traieste si simte romaneste”

In 19 noiembrie 2022 de la ora 16.30, in Torrejón de Ardoz, Calle Ferrocaril nr. 15 va fi inaugurat un nou Centro Cultural La Tierra Tracia in comunitatea de Madrid care va functiona in paralel cu Centro Cultural La Tierra Tracia din El Ejido, Almeria.

Initiatorii acestui demers sunt Asociatia Socio Culturala Romanati din El Ejido; Asociatia Nationala Solimundo din Arganda del Rey si Asociatia Suflet Romanesc din Torrejón de Ardoz, organizatii ale societatii civile care promoveaza cercetarea, cunoasterea si popularizarea patrimoniului, cultural, istoric, etnografic si spiritual al rezidentilor de origine romana prin pastrarea si mentinerea identitatii nationale:
-educational, prin ateliere de limba, geografia si istoria romana.
-cultural, prin muzica, proiectii reprezentative,expozitii, ateliere mestesuguri
-sociala si integrare, prin campanii de informare privind drepturile, libertatile, obligatiile si responsabilitatile romanilor rezidenti.
-activitati artistice, evenimente, consiliere sociala si economica.

Centro Cultural La Tierra Tracia – Torrejón de Ardoz promoveaza interschimbul cultural, economic, turistic, muzical si etnografic intre Romania si Spania la nivel de participare locala, institutii regionale, participare civica si va colabora in activitatea asociatiilor, a entitatilor, a platformelor si a grupurilor de cetateni care lucreaza in favoarea patrimoniului cultural.
In acest mod vom putea in mod concret promova pastrarea si afirmarea identitatii culturale a romanilor, promovarea la nivel european a imaginii Romaniei, a valorilor comunitatilor romanesti din diaspora precum si intarirea legaturilor dintre Romania si comunitatea romaneasca din Spania.

„Citeste romaneste, gandeste romaneste, traieste si simte romaneste”, un proiect initiat de Asociación Socio-Cultural Romanati

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/11/centro-torejon.jpg