Home » „Livada de visini” si „Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”, surprizele lunii aprilie pe Scena Digitala
Teatru si Film

„Livada de visini” si „Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”, surprizele lunii aprilie pe Scena Digitala

Scena Digitala, platforma online de teatru, film, muzica si dans a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), le ofera iubitorilor de teatru posibilitatea de a urmari online in premiera doua spectacole exceptionale: „Livada de visini” si „Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”.
„Pe Scena Digitala am reusit o noua performanta in luna aprilie, cea de a prezenta publicului in format digital, la o calitate impecabila, un spectacol care a avut premiera la scena in luna februarie, deci in urma cu mai putin de doua luni. Este un rezultat al efortului nostru de a darui publicului unele dintre cele mai bune productii ale Nationalului sibian, iata, la un interval de timp foarte scurt de la premiera. Ne-am dorit sa oferim publicului, cel care este ratiunea noastra de a fi, un cadou deosebit in luna in care toti crestinii sarbatoresc Sfintele Pasti”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
„Livada de visini” de A.P. Cehov, un spectacol de Dumitru Acris, ii are in distributie pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Mariana Mihu-Plier, Adrian Matioc, Diana Vacaru-Lazar, Pali Vecsei, Diana Fufezan, Horia Fedorca, Antonia Dobocan, Gabriela Pirliteanu, Ioana Cosma, Ali Deac, Stefan Tunsoiu, Andrei Gilcescu si Fabiola Petri
„Livada de visini” este un semnal de alarma, care denunta lipsa dialogului adevarat, incapacitatea oamenilor de a-l intelege pe celalalt si de a crea conexiuni profunde. Dar, poate cel mai important, „Livada de visini” este un spectacol despre legaturi umane si dezradacinare, care se intampla azi, aici, acum, intr-o lume amenintata de pericolul iminent al pierderii iubirii.
„Operele lui William Shakespeare (pe scurt)” de Adam Long, Jess Winfield, Daniel Singer, regia Daniel Plier, ii are in distributie pe Ali Deac, Yannick Becker si Daniel Plier.
Spectacolul este prezentat in limba germana, cu traducere in limbile romana si engleza.
Un gag de scena cu ritm rapid, bizar, comico-spiritual, din opera celui mai mare dramaturg al lumii: de la „Romeo si Julieta” la „Titus Andronicus” si „Othello”. Opera completa a lui William Shakespeare este usor prescurtata – insa nu s-a omis nimic! In cateva secunde, actorii se transforma din Romeo, Julieta si parintele Lorenzo in Macbeth si Macduff sau in Hamlet si Ofelia. Un festin artistic asigurat de trei actori, o experienta teatrala cu totul speciala!

Bilete si abonamente pe Scena Digitala

Pe Scena Digitala, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum si cel anual includ toate cele peste 60 de spectacole disponibile, la care se adauga lunar doua productii in premiera. Iubitorii de teatru, film, dans si muzica pot alege abonamentul pentru 12 luni la pret de 6 luni, respectiv 299 lei, si abonamentul pentru 3 luni la pret de 2 luni, respectiv 89 lei. Abonamentul lunar costa 49 lei/luna. Spectatorii pot opta si pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la pretul de 30 lei. In perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricand, oriunde si de oricate ori. Biletul individual este disponibil patru ore de la activare si alegerea intervalului de timp pentru vizionare.
Platforma de video-on-demand Scena Digitala, distinsa cu premiul special UNITER, poate fi accesata pe site-ul www.scena-digitala.ro.
Toate spectacolele Scenei Digitale ofera si subtitrare in limba engleza.