Teatru si Film

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, care este celebrata in fiecare an in 27 martie, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu a pregatit o serie de surprize dedicate iubitorilor de teatru, oferind un spectacol gratuit pe Scena Digitala si o reprezentatie la sediul TNRS pentru sustinerea Fondului de Solidaritate Teatrala.

„Teatrul este arta care surprinde miracolul intalnirii. Este o arta colectiva prin care intelegem mai bine frumusetea si nevoia de a darui. Ziua Mondiala a Teatrului trebuie sa fie o celebrare a tuturor celor care gasesc in artele spectacolului nu doar un refugiu, ci si o cale de a intelege si de a aprecia la adevarata valoare sansa de a fi parte a acestei lumi. Din dorinta de a impartasi bucurie tuturor spectatorilor care au fost alaturi de noi, Teatrul National „Radu Stanca” a pregatit un cadou special pe care va invitam sa-l primiti cu inima deschisa in data de 27 martie, zi care ne reaminteste de faptul ca lumea e o scena, iar noi, cu totii, suntem actori”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Pe parcursul intregii zile de 27 martie, spectacolul „Felii”, de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, va putea fi vizionat gratuit pe Scena Digitala, platforma online a TNRS. In „Felii”, o singura actrita, cu sapte identitati si tot atatea personaje fascinante il invita pe spectator intr-un periplu alert prin abisurile sufletului feminin care sufera, iubeste si iarta cu aceeasi intensitate. Platforma de video-on-demand Scena Digitala, distinsa cu premiul special UNITER, poate fi accesata pe site-ul www.scena-digitala.ro.

In 27 martie, la ora 19:00, la Sala Mare a TNRS, se va juca spectacolul „Orb de mina”, de Csaba Székely, regia Bogdan Saratean, in cadrul Campaniei Nationale „Artistii pentru artisti”. Incasarile vor fi directionate catre Fondul de Solidaritate Teatrala. Biletele sunt disponibile online pe http://www.tnrs.ro si la Agentia Teatrala TNRS din Sibiu, str. Nicolae Balcescu nr. 17.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/03/Orb-de-mina-c-Dragos-Dumitru-scaled.jpg

Initiata in 2002, de catre UNITER, Campania Nationala „Artistii pentru artisti” este un stimulator al solidaritatii de breasla, un resort financiar pentru artistii cu probleme de existenta si un semnal pentru public si autoritati in legatura cu situatia acestora si demnitatea lor.

De asemenea, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, Presedintele Romaniei, Excelenta Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, a semnat decretul de decorare a directorului Constantin Chiriac cu Ordinul National “Pentru Merit” in grad de Ofiter „in semn de apreciere si recunostinta pentru profesionalismul si daruirea puse in slujba artei si a publicului, pentru contributia importanta adusa la afirmarea pe plan intern si international a valorilor teatrului romanesc”.