Home » SAPTAMANA ASILOR LA „CASTIGA ROMANIA!”
Comunicate

SAPTAMANA ASILOR LA „CASTIGA ROMANIA!”

Va mai amintiti de informaticianul Marius Hoara? Dar de profesorul Oliver Anghel? Cu siguranta nu ati uitat-o pe Magdalena Iurescu, tanara nevazatoare de 27 de ani care a devenit prima femeie si cea mai tanara concurenta care a obtinut marele premiu „Castiga Romania!” iar despre Corneliu Negru va reamintim ca este invingatorul celui mai recent sezon al concursului de cultura generala difuzat de TVR 2.

Veste buna pentru fanii „Castiga Romania”! In sapamana 15-18 martie, TVR 2 a pregatit patru editii de colectie in care vom avea ocazia sa ii revedem pe concurentii care, prin strategie, tenacitate si mai ales un bogat bagaj de cunostinte au reusit sa castige zece editii consecutive la singura competitie de cultura generala pe teme despre tara noastra. „De-a lungul a sapte sezoane nimeni nu a fost mai bun decat ei, patru campioni care cunosc Romania mai bine decat Google. Ei au castigat marele premiu si pentru asta merita tot respectul nostru. Haideti sa-i mai vedem o data in Saptamana Asilor la „Castiga Romania!”, pe TVR 2″, a spus prezentatorul Virgil Iantu.

Astfel, de luni pana joi, de la ora 20:00, fanii „Castiga Romania!” pot revedea patru editii cu adrenalina si emotie dar si cu aplauze si artificii pentru campioni: Marius Hoara (in primul sezon), Oliver Anghel (in cel de-al doilea sezon), Magdalena Iurescu (in cel de-al patrulea sezon) si Corneliu Negru (in cel de-al saptelea sezon).

„Sunt oameni obisnuiti ai zilelor noastre dar atat de speciali prin parcursul lor minunat in cadrul concursului „Castiga Romania!”. EI au dat definitia excelentei si au demonstrat-o timp de 10 editii consecutiv. Cunostintele de cultura generala solide, beton armat as spune fara sa exagerez, stapanirea de sine, luciditatea si abilitatea sunt principalele atuuri dar nu singurele, care au facut din ei „invingatori”. Si as mai adauga inca un numitor comun: placerea nedisimulata si dezinteresata de a juca! La o prima vedere, cei patru sunt foarte diferiti ca varsta, profesie, loc de provenienta, comportament si reactii in fata camerelor dar se aseamana mult prin pasiunea si dragostea pentru tara lor, interesul si respectul pentru valorile nationale. Au promovat constant brandul de tara si de aceea consider ca cei patru asi sunt adevarati ambasadori ai Romaniei”, a spus Diana Pascal, producatoarea „Castiga Romania!”.

Cine sunt DECARII?

Informaticianul MARIUS HOARA, din orasul Bumbesti Jiu, judetul Gorj, este primul concurent care a reusit sa castige 10 editii consecutive ale concursului si un total de 24.600 lei, echivalentul celor 246 de intrebari la care a dat raspunsuri corecte pe parcursul celor 10 editii. La aceasta suma se adauga si cele 10 tablete pe care, asa cum a declarat, le-a daruit deja copiilor, oprind doar trei pentru familia sa.
„Castiga Romania a devenit si va ramane concursul meu de suflet”, declara acesta la finalul celei de-a zecea editii castigate.

Profesor de limba si literatura romana, OLIVER ANGHEL, din Pitesti, este primul concurent care a castigat Marele Premiu, un autoturism romanesc. Se intampla in sezonul al doilea „Castiga Romania!”. Tot atunci a dat si cel de-al 204-lea raspuns corect, care i-a adus si un premiu in valoare de 20.400 de lei. „Imi doream foarte mult sa concurez. Nu pierdusem nicio editie din primul sezon si stiam raspunsul la toate intrebarile. Cand am primit raspunsul ca sunt in emisiune, pur si simplu am strigat de bucurie in telefon!”, a povestit tanarul.

Tanara nevazatoare in varsta de 27 de ani, MAGDALENA IURESCU, din Radauti, a devenit prima femeie si cea mai tanara concurenta care a castigat Marele Premiu al emisiunii „Castiga Romania!”. Este un exemplu de ambitie, Magdalena a absolvit doua facultati, un master si are un doctorat in gramatica limbii romane. Visul ei este sa devina profesoara chiar la Liceul Special pentru Deficienti de Vedere din Buzau, pe care l-a urmat.
„Filosofia mea de viata este ca nu trebuie sa le arati altora ca ai probleme. Trebuie sa te compoti ca un om normal, cu defecte si calitati. Am venit la „Castiga Romania!” pentru ca iubesc acest concurs de cultura generala”, a spus tanara.

Cu un total de 22.000 de lei si la volanul unui autoturism, pensionarul CORNELIU NEGRU spune ca inca nu-i vine sa creada ca visul sau s-a implinit. Castigatorul celui de-al saptelea sezon al concursului difuzat de TVR 2 a studiat ASE-ul, in Bucuresti si a lucrat o viata intreaga ca economist. „Cultura te face mult mai puternic decat crezi!” declara invingatorul. „Simt ca mi-am realizat un vis! Am venit aici ca sa ajung cat mai sus. N-am crezut, dar uite ca am ajuns! Ma uit la emisiune de la primul sezon. Nu am pierdut niciun episod. Ce n-am putut sa vad in direct, am vazut fie in reluare, fie pe Youtube. Pentru mine a insemnat sa-mi testez limitele. Nu credeam ca o sa ajung atat de sus, dar, cu putin noroc, cu putina cultura si cu mai multa stapanire de sine, iata ca am ajuns tocmai in varf”, a adaugat Corneliu Negru.