- MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate dau startul celei de-a 16-a editii a Programului MOL de promovare a talentelor
- Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei
- Inscrierile se pot face online timp de o luna de zile, pana la data de 19 iunie 2021
- Patru sportivi calificati la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost sustinuti prin Programul MOL de promovare a talentelor la inceputul carierei
19 mai 2021, Cluj-Napoca – MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate dau startul celei de-a 16-a editii a Programului MOL de promovare a talentelor adresat tinerilor sportivi si artistilor cu performante deosebite. Prin Programul organizat pe baza de concurs de proiecte se ofera sustinere financiara in valoare totala de 560.000 de lei pentru achizitia de materiale, echipamente sau acoperirea cheltuielilor de participare la concursuri.
„Ne bucuram ca prin sustinerea oferita in cadrul celui mai longeviv concurs de proiecte din tara in acest domeniu am contribuit inclusiv la pregatirea unor sportivi care au ajuns sa faca parte din Echipa Olimpica a Romaniei. Programul MOL de promovare a talentelor este un excelent exemplu prin care se vad rezultatele anilor de munca in sprijinul talentului si performantei. Dorim sa le aratam tinerilor minunati din comunitatile in care ne desfasuram activitatea ca prin munca, perseverenta si consecventa se dezvolta talentul, se pot schimba perspective si chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL Romania.
Patru sportivi sustinuti in cadrul editiilor precedente ale Programului s-au calificat la Jocurile Olimpice de vara din acest an. Szocs Bernadette – tenis de masa, Robert Glinta, Daniel Martin si David Popovici – inot, sunt beneficiari ai Programului MOL de promovare a talentelor, editiile 2009, 2012-2018, 2016-2018 si 2020, respectiv 2018 si 2020, si fac parte din Echipa Romaniei la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.
Detalii Program MOL de promovare a talentelor 2021
Inscrierile se pot face online pana la data de 19 iunie 2021 inclusiv, pe pagina de internet a Fundatiei Pentru Comunitate – www.pentrucomunitate.ro. Pot fi inscrise atat proiecte individuale, cat si de echipe sportive sau ansambluri artistice. Cererile trebuie insotite de o descriere a rezultatelor solicitantilor, de recomandarile profesorilor si antrenorilor pregatitori, o lista cu obiectivele de viitor, nevoia actuala si bugetul necesar pentru realizarea proiectului. Fondul total de sponsorizare alocat editiei 2021 este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artisti cu varste intre 8 si 18 ani, respectiv celor din categoria de peste 18 ani, care au nevoie de sustinere in scopul participarii la concursuri.
„Avand in vedere numarul redus de concursuri si festivaluri la care au putut participa tinerii sportivi si artisti in ultimul an, recomandarea antrenorilor, profesorilor, federatiilor sportive si organizatiilor artistice din domeniul in care tinerii solicitanti de finantare isi desfasoara activitatea capata un rol mai accentuat in sustinerea proiectelor depuse. Oferim informatii celor interesati pe tot parcursul perioadei de inscriere de o luna de zile. Recomandam tinerilor sa inceapa din timp procedura de inscriere, una destul de simpla, si sa ne contacteze daca doresc informatii suplimentare fata de cele cuprinse pe website-ul www.pentrucomunitate.ro, unde gasesc anuntul si formularul de inscriere online”, a declarat Andras Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
Pe parcursul celor 15 editii ale Programului au fost sustinuti 2.766 de tineri prin finantarea unui numa de 2.223 de proiecte la nivel national, bugetul total alocat fiind in cuantum de 4.900.000 lei.
Despre Program
In cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale.
Membrii juriilor iau in considerare, pe langa alte criterii, si corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finantarea totala a editiei a 16-a, 220.000 lei sunt destinati sportului, 200.000 lei domeniului artelor si 140.000 lei categoriei de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in anii anteriori si au depasit varsta majoratului.
Solicitarile pot fi depuse pana la data de 19 iunie 2021, iar detaliile programului pot fi gasite accesand: www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de doua jurii de specialitate. Presedintele juriului la sectiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioana europeana la atletism si doctor in sport, respectiv violonistul Markos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la sectiunea arta.
Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 243 de statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2018, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sanatatea copiilor sau Permis pentru viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol si gaze internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari, o forta de lucru dinamica formata din 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. Activitatile de explorare si productie ale Grupului MOL sunt sustinute de o experienta de peste 75 de ani in domeniul hidrocarburilor. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in 9 tari, iar cele de explorare in 14 tari. Grupul MOL controleaza trei rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 1.933 de statii de servicii in 10 tari din Europa Centrala si de Est, dintre care 243 in Romania.
Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si reabilitarea lor.
Adauga comentariu