Comunicate

Accesul la un sens mai profund al lumii, cu Andrei Serban. Sezon nou „Cooltura”, la TVR 1

„O discutie mai putin despre teatru si mai mult despre viata”, in prima editie „Cooltura” din 2022, propune jurnalista Mirela Nagat, care ne da intalnire cu regizorul Andrei Serban la TVR 1, vineri, 21 ianuarie, de la ora 17:00.

Binecunoscutul regizor Andrei Serban este invitatul Mirelei Nagat in deschiderea noului sezon al emisiunii „Cooltura”, de la TVR 1. Interviul, filmat la Opera Nationala din Bucuresti, va putea fi urmarit la TVR 1 vineri, 21 ianuarie, de la ora 17:00.

Stabilit de ani buni in America, Andrei Serban a revenit in Romania pentru a readuce, la Opera din Bucuresti, ,,Lucia di Lammermoor” si pentru a pune in scena un nou spectacol la Teatrul Maghiar din Cluj. Dupa succesul versiunilor cu ,,Lucia di Lammermoor” la Opera din Chicago si la Opéra Bastille din Paris, Andrei Serban a revenit cu lucrarea compusa de Gaetano Donizetti la Opera Nationala Bucuresti, primele spectacole avand loc pe 12 si 13 ianuarie. De altfel, „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, in regia lui Andrei Serban, reprezinta primul eveniment al anului pe scena Operei Nationale Bucuresti.

In fata camerei de filmat a echipei TVR, regizorul a marturisit ca a folosit acesti ani de pandemie pentru o introspectie care a luat forma unei carti de portrete si amintiri. Volumul a fost recent publicat sub titlul ,,Niciodata singur”.

Gratie unei burse, Andrei Serban a reusit sa plece din Romania comunista in anii ’70. A urmat o cariera marcata de intalniri providentiale cu mari creatori de teatru precum Ellen Stewart, Peter Brook, Grotowski, Lev Dodin. „Despre acestia, dar si despre alte figuri celebre pe care le-a intalnit povesteste Andrei Serban la Cooltura. O discutie mai putin despre teatru si mai mult despre viata, pentru ca firul rosu al cautarilor regizorului, dupa cum declara el insusi, a fost accesul la un sens mai profund al lumii”, ne dezvaluie realizatoarea interviului si prezentatoarea emisiunii „Cooltura”, Mirela Nagat.

Emisiunea „Cooltura” a fost lansata in grila TVR 1 in anul 2015 si, de-a lungul anilor, Mirela Nagat ne-a prezentat oameni remarcabili si evenimente exceptionale din lumea artelor, cinematografiei, muzicii, literaturii etc. Emisiunea poate fi urmarita la TVR 1, vineri, de la ora 17:00.

P.S. La filmarea interviului pentru „Cooltura” a asistat si un superb Doodle jucaus, cainele american al regizorului, aflat si el in vizita in Romania.