Evenimente

Aerobic-performance la Galeria Leilei din Bucuresti

Art History Aerobics – Raluca Croitoru performance, 20 minute, 16.10.2021 / 18:00 – 18:30

Art History Aerobics este un performance conceput sub forma unei sedinte demonstrative de aerobic, al carei continut este inspirat de cronologia oficiala a istoriei artei europene si de momentele ei definitorii. Performer-ul intruchipeaza simultan rolul unei instructoare de aerobic si cel al unei povestitoare. Folosindu-se de voce, corp si imaginatie, aceasta marcheaza si ilustreaza diferite moduri de intelegere si reprezentare a corpului in arta.

Raluca Croitoru (b.1989) este o artista originara din Constanta (RO), stabilita in Rotterdam (NL). Raluca imbina abordari multidisciplinare din sfera artelor vizuale, coregrafiei si performance-ului. Practica sa artistica se concentreaza pe corporalitate si interactiunea dintre starile ambivalente de lucru si odihna din viata de zi cu zi. Raluca este absolventa a programului de masterat in arte din cadrul Piet Zwart Institute din Rotterdam si preda la Universitatea Willem de Kooning din Rotterdam. Lucrarile ei au fost prezentate la Time-Based Art Festival, Portland (USA); Art in General, New York (USA); Skanes konstförening, Malmö (SE); Bienala Art Encounters, Timisoara (RO), Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti (RO); Yellow Brick, Atena (GR), W139, Amsterdam (NL).

Performance-ul face parte din proiectul SEEN – Nucleu 0008
si se va desfasura sambata, 16.10.2021, intre orele 18:00 si 18:30, la Galeria Leilei,
Str. Aurel Vlaicu 88-90, Sector 2, Bucuresti.

SEEN

Proiect organizat de Asociatia Nucleu 0000 si co-finantat de Primaria Sectorului 2 Bucuresti

PARTENERI

Propagarta, The Institute, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Smark, IQAds, Teletext, Revista Arta, Modernism.ro, Zile si Nopti, Feeder, Spotmedia, Iqool, Revista Atelierul, Ziarul Metropolis si Munteanu