Comunicate

Aflam primul „Microbist de Romania” pe 7 iulie, la TVR 1

Aventura suporterilor fotbalului romanesc in Maldive se apropie de final. Dupa probele de miercuri, 7 iulie, vom afla cine este primul „Microbist de Romania”, primul campion national la microbism. Tudor Furdui ne da intalnire la TVR 1, de la ora 22:00.

Intr-un concurs mai complicat decat Jocurile Olimpice, asa cum este „Microbist de Romania”, concurentii au participat la nu mai putin de 20 de probe. 10 probe au fost de echipa si au presupus testarea unor abilitati foarte diferite, plus o calitate esentiala: spiritul de echipa.

Au jucat fotbal pe banc de nisip in cel mai frumos loc de pe pamant, dar si fotbal de apa, intr-o laguna absolut mirifica. Au iesit la pescuit oceanic. Au participat la intrecerea de aruncat mingi printre steaguri, dar si la cursa de skijet. Pe plaja, pentru concurentii „Microbist de Romania” s-a inventat un sport nou, numit zidul ametitilor, un mix intre o lovitura libera de la fotbal si piruetele de la patinaj artistic. Iar in episodul trecut au avut parte de prima competitie de picigin din istorie.

Alte probe spectaculoase si inedite pun la incercare conditia fizica si talentul celor zece concurenti si in episodul 11 al reality-show-ului dedicat celor mai infocati suporteri si desfasurat in Maldive. Pentru a 10-a proba pe echipe din program, concurentii trebuie sa faca fata unei intreceri cu care jucatorii echipelor din Liga 1 sunt obisnuiti deja: provocarea paianjenului.

„I-am dus pe baieti pe bancul de nisip pe care au jucat primul meci de sandbank fotbal. La una dintre porti am montat paianjenul la vinclu, sa facem proba in cel mai extraterestru loc in care s-a facut vreodata. Regulile sunt simple, fiecare trage cate trei suturi si cine nimereste cele mai multe tinte castiga. La egal, se trag lovituri de departajare”, ne pune Tudor Furdui in tema. Spre deosebire de jucatorii consacrati, la aceasta proba, suporterii concurenti au parte de conditii mult mai dure: trebuie sa suteze de pe nisip, cu un vant puternic din toate partile si pe un soare atat de dogoritor ca te bronzezi in timp ce iti schimbi tricoul.

Pana la acordarea marelui premiu, concurentii mai au de trecut o singura proba individuala: darts subacvatic. Nu va fi deloc usor pentru ca dupa executarea a 20 de duble de picior, concurentii urca intr-un kaiac si vaslesc pana deasupra unei tinte facute de omul cu branhii pe fundul apei. Baietii nostri trebuie sa arunce cu fularul echipei lor catre tinta, formata din doua cercuri
concentrice. Tudor Furdui le si ne va explica regulile jocului pe indelete.

Dupa atatea zile de munca la Ecuator, cei mai infocati suporteri din fotbalul romanesc sunt bronzati bine de tot! Tudor Furdui ii va alinia pe plaja pentru a ne dezvalui cui se acorda trofeul de „Microbist de Romania”. Pe 7 iulie, de la ora 22:00, la TVR 1 aflam primul campion national la microbism!