Comunicate

Alegeri anticipate, in dezbatere la „Referendum”

Mihai Radulescu propune un alt subiect controversat in cea de-a patra editie a emisiunii pe care o realizeaza. „Referendum” se vede in direct la TVR 1, luni, 1 noiembrie, de la ora 21:00.

„Se implinesc astazi fix doua luni de la declansarea crizei politice. Pe 1 septembrie, premierul Florin Citu il demitea intempestiv pe ministrul Stelian Ion, ceea ce a condus la retragerea USR-PLUS de la guvernare si la intrarea intr-un blocaj prelungit. Nici pana acum nu s-a reusit formarea unei majoritati parlamentare care sa dea un nou guvern, unul stabil, de care are atata nevoie o tara macinata de criza pandemica. In aceste conditii, pare tot mai probabila varianta alegerilor anticipate. Aceasta e tema dezbaterii din studio, asupra careia si publicul este invitat sa se pronunte, prin comentarii si vot”, anunta Mihai Radulescu tema celei de-a patra editii a emisiunii „Referendum”, de la TVR 1.

Considerati ca alegerile anticipate reprezinta solutia iesirii din criza politica prelungita care afecteaza Romania? Este intrebarea pe care Mihai Radulescu, realizator si moderator al emisiunii o adreseaza luni, pe 1 noiembrie, de la ora 21:00, celor care participa la „Referendum”.

Vin in platoul TVR sa-si sustina ferm opiniile pe acest subiect analistul politic Sorin Ionita, presedinte Expert Forum, politologul Remus Stefureac, director INSCOP Research, jurnalista Ramona Ursu, senior editor Newsweek Romania, respectiv jurnalistul Ion M. Ionita, senior editor Adevarul si redactor-sef Historia.

Telespectatorii sunt invitati sa posteze comentarii si sa adreseze intrebari pe stiriletvr.ro si hotnews.ro, unde, incepand de luni, de la ora 21:00, vor putea si vota DA sau NU, ca raspuns la intrebarea editiei. Evolutia votului va fi prezentata in timpul emisiunii, iar rezultatul final il aflam, ca de obicei, in urmatoarea intalnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat in editia precedenta, referitor la sanctiunile pentru dezinformari medicale, continua inca atat pe stiriletvr.ro, cat si pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anuntat luni seara, la „Referendum”.

***
„Referendum” este una dintre noile productii din grila de toamna a TVR 1, in care o tema de actualitate este sustinuta cu argumente de doua tabere cu opinii contrare si la care telespectatorii participa activ, acordandu-si votul pentru una sau cealalta dintre echipe. Realizator si gazda, Mihai Radulescu, moderator cu experienta, intervine pentru a asigura echilibrul confruntarii. „Referendum” se vede in fiecare seara de luni, de la ora 21:00, la TVR 1, in direct. Romanii din afara granitelor sunt si ei invitati la vot: emisiunea se difuzeaza simultan si la TVR Moldova, iar de la ora 22:50, tot luni, la TVR International.