Home » „Am inceput sa lucrez de tanara cu un geniu!” Marturiseste actrita Emilia Popescu la „Nocturne”, de la TVR 1
Comunicate

„Am inceput sa lucrez de tanara cu un geniu!” Marturiseste actrita Emilia Popescu la „Nocturne”, de la TVR 1

Parcurgem un drum al memoriilor si al intimitatilor sufletului actritei Emilia Popescu pe 18 noiembrie. Marina Constantinescu ne da intalnire joi seara, ora 23:00.

Si-a dat seama devreme ca e norocoasa, privilegiata sa apartina unei trupe, iar Teatrul Bulandra era visul oricarui actor: „Ma minunez cat de natural si usor au venit lucrurile. Am facut scoala de mai multe ori, cu mai multi regizori si mentori”, povesteste Emilia Popescu in emisiunea Marinei Constantinescu de la TVR 1.

„Florian Pittis… ii datorez intrarea mea pe un cal alb in Teatrul Bulandra, in meserie. Profesor un an si jumatate, primul meu spectacol la Teatrul Bulandra, care a fost considerat si ca un fel de concurs: “Cainele gradinarului”, 1988. Florian Pittis = destin si noroc!”, marturiseste Emilia Popescu. 1988 este, de altfel, si anul in care a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, clasa profesorilor Olga Tudorache si Florin Zamfirescu.

O actrita iubita, admirata, aplaudata, care si-a impletit destinul cu teatrul – Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul National, Teatrul Metropolis – este invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”, joi, 18 noiembrie, ora 23:00, la TVR 1.

Emisiunea incepe cu un minunat exercitiu de iubire si recunostinta fata de nume mari ale teatrului romanesc, un drum al memoriilor si al intimitatilor sufletului actritei Emilia Popescu.

„Am inceput sa lucrez de tanara cu un geniu”, sustine actrita, vorbind cu admiratie profunda despre regizorul Liviu Ciulei. „Nu am auzit niciodata din gura lui ca nu e bine. Iti explica bland si din asta iti dadeai seama cat ai fost tu de prost si cat era el de elegant”.

In toata povestea, e vorba si despre curaj: „Tu nu-l ai, dar cand faci primul pas pe scena, se indura Dumnezeu de tine!”, crede cu tarie cea care a dat viata, in peste 30 de ani de cariera artistica, unor zeci de personaje pe scenele marilor teatre bucurestene sau pe marele ecran.

„Aduna-ti cu grija amintirile, tine-le minte. O sa ai nevoie de ele”

Cuvinte pline de iubire si admiratie rosteste actrita atunci cand vorbeste despre una dintre cele mai dragi fiinte din lume. De la ea, de la mama ei, spune ca a mostenit doar energia: „Mie mi-e frica, am dubii, sensibilitati. Nu am taria ei”, recunoaste actrita.

Tot de la mama ei a primit una dintre cele mai importante povete: „Aduna-ti cu grija amintirile, tine-le minte. O sa ai nevoie de ele”. Si-a insusit-o si, poate, tocmai de aceea „eu ma plimb deseori cu partea frumoasa a trecutului meu”, spune impacata, zambind, actrita Emilia Popescu.

Farmecul dialogurilor „Nocturne” ne cuprinde in fiecare joi, ora 23:00, la TVR 1. Mari personalitati ale teatrului, filmului si muzicii clasice vin in casele noastre. Actorii Marcel Iures, Dan Chisu, compozitorul si cantautorul Nicu Alifantis, pianistul Dan Grigore s-au numarat printre invitatii Marinei Constantinescu in noul sezon „Nocturne”.