Home » Asociatia ROI cauta scoli care vor sa devina campioane ale colaborarii profesori-elevi-parinti
Comunicate Educatie Evenimente

Asociatia ROI cauta scoli care vor sa devina campioane ale colaborarii profesori-elevi-parinti

Pe 31 mai 2024, Asociatia ROI lanseaza programul “DA, SE POATE!”, menit sa ajute scolile sa dezvolte colaborarea profesori-elevi-parinti prin coaching de echipa. Prin acest program gratuit, ce se va derula in cea mai mare parte on-line, 12 scoli de stat vor fi sprijinite sa treaca la urmatorul nivel in ceea ce priveste colaborarea. Din cele 12 scoli, 10 vor fi din Romania, iar 2 din Republica Moldova.

Asadar, daca esti directoarea sau directorul unei scoli care are deja initiative in aceasta directie, dar simti ca mai este de lucru sau ai intampinat unele obstacole, atunci esti invitat/a la evenimentul de lansare on-line din 31 mai. In cadrul acestui eveniment, Simona David Crisbasanu, presedinta Asociatiei ROI, va prezenta criteriile de selectie si structura programului “DA, SE POATE!” ce se va derula preponderant on-line pe parcursul anului scolar 2024-2025.

Pentru a participa la evenimentul de lansare on-line, va puteti inregistra completand acest formular pana pe data de 30 mai: https://forms.gle/AjGAPwUBGyL84yU48 . Pot participa directori de scoala, insotiti de profesori, dar si de reprezentanti ai elevilor si parintilor din scoala lor. Scolile se pot inscrie in program pana la data de 5 iunie 204. Mai multe informatii despre programul “DA, SE POATE!” si despre procesul de selectie al scolilor puteti gasi pe site-ul programului: https://dasepoate.aroi.ro/ .

Numeroase scoli se confrunta cu dificultati in stabilirea unei comunicari eficiente intre profesori, elevi si parinti, cu implicarea redusa a parintilor, tensiuni si rezistenta la schimbare. Diversitatea culturala si socio-economica, gestionarea conflictelor si resursele limitate ingreuneaza situatia. Diferentele in asteptari, motivarea elevilor si implicarea constanta a majoritatii profesorilor sunt, de asemenea, provocari constante. In plus, lipsa formarii si a suportului adecvat face ca aceste dificultati sa fie si mai greu de depasit. Programul “DA, SE POATE!” va ajuta scolile partenere sa gaseasca solutii pentru a depasi astfel de provocari si va crea cadrul pentru a impartasi experiente si bune practici.

“Stim din proiectele derulate Asociatia ROI in ultimii 13 ani, precum Zburd-Educatie prin coaching sau Adopta un liceu, ca imbunatatirea colaborarii dintre profesori, elevi si parinti, poate conduce la rezultate extraordinare. Vom sprijini scolile partenere sa se dezvolte ca echipa si impreuna, reprezentanti ai profesorilor, elevilor si parintilor, sa identifice cele mai bune strategii si solutii. In tot acest proces va conta foarte mult sprijinul pe care il vor primi de la facilitatorii din program si cadrul sigur in care vor putea comunica deschis si constructiv”, explica Simona David Crisbasanu, presedinta Asociatiei ROI.

In plus, scolile din program vor forma o comunitate in care participantii se vor inspira si se vor sustine reciproc. Unul dintre obiective este ca scolile partenere sa devina modele pentru alte scoli si sa contribuie la o culegere de bune practici care va inspira profesionistii din educatie la nivel national.

“Sustin schimbarea de mentalitate in educatie prin colaborarea profesori-elevi-parinti, care poate genera rezultate extraordinare si poate usura povara de pe umerii cadrelor didactice. Este important ca scolile sa creeze un cadru care sa permita ca elevii si parintii sa contribuie, iar vocea lor sa fie auzita si acesta este unul dintre motivele pentru care lansam acest program. Cu cat elevii participa mai mult la viata scolii, cu atat sunt mai motivati si invatarea capata mai mult sens pentru ei”, a adaugat Simona David Crisbasanu.

Asociatia ROI este prima organizatie care a introdus coachingul de echipa in scolile din Romania, cu rezultate extraordinare, prezentate si in filmul documentar “BA SE POATE!”. In ultimii 13 ani, prin proiecte precum Zburd-Educatie prin coaching sau Adopta un liceu, precum si prin cursurile pentru profesori derulate de Asociatia ROI in parteneriat cu alte organizatii / institutii, a ajuns la peste 60 de scoli, peste 1.600 profesori si peste 20.000 de elevi din intreaga tara!

Scolile care au colaborat cu Asociatia ROI au demonstrat ca se poate sa vii cu drag la scoala, sa ai reusite impresionante si sa te bucuri de ceea ce inveti si descoperi zi de zi, fie ca esti elev, profesor sau parinte! Rezultatele includ: cresterea promovabilitatii, reducerea absenteismului, rezolvarea problemelor legate de violenta, o mai buna comunicare si o imagine mai buna a scolii.