Muzica

AVA trage un semnal de alarma si lanseaza piesa „Lanturi Grele”

In noul single, AVA vorbeste despre depresia prin care a trecut!

AVA revine in atentia publicului cu noua piesa „Lanturi Grele”, in care ne arata o noua latura de-a sa. Artista a trait viata la extreme, dupa ce s-a confruntat cu o problema tot mai des intalnita – depresia.

Noul single al AVEI, „Lanturi Grele”, transmite un mesaj puternic si vorbeste despre o problema majora cu care majoritatea oamenilor se confrunta, si anume, depresia.
Dupa cum spune si in versurile melodiei „Flori de gheata imi ingheata/Lacrimile pe obraz/O frica nu ma lasa/Nici nu-i pasa ca ma lasi.”
Videoclipul reprezinta starea de furie, combinata cu amintirile neplacute, frustrarea faptului ca artista trebuie sa lupte cu emotiile negative. De aici si secventele cu AVA cand se plimba prin casa cu sticla de vin in mana, pentru ca nu isi gaseste linistea.
„Mi-am dorit ca acest „travaliu psihic” sa fie pus in arta, intr-o piesa ce se poate transforma in ceva frumos, ca atunci cand imi aduc aminte de acea stare, sa o asociez cu o actiune frumoasa. Inclusiv pe tinuta, am avut lanturi, ca sa exprim depresia prin metafora „lanturi grele”, de altfel si titlul piesei”, a marturisit AVA.
Muzica si versurile au fost realizate de AVA (Andreea Avarvari) si Mihai Grecan, chitara de Marius Pop, la pian Alex Racovita, iar orchestratia a fost asigurata Mihai Grecan si Dumitrescu Ionut Alexandru.
De asemenea, in cel mai recent clip al ei, AVA ne arata o noua imagine, atat ca look, cat si ca atitudine, este un stil diferit fata de ce a mai lansat si realizat pana acum.
„Am folosit aceasta metafora “lanturi grele”, pentru ca in piesa vorbesc despre starea generala, depresia, pe care am avut-o si pe care o vad in jurul meu , zilnic, din pacate. Cautam sa ii reparam pe ceilalti din jur si sa le fim alaturi, cand de fapt prima persoana de care trebuie sa ne ocupam, suntem noi. Am avut o perioada grea in viata, o depresie, cu care am trait cativa ani buni, peste care am reusit sa trec, am avut multe lanturi sufletesti si zilnice. Pentru ca am reusit sa ma vindec, am ales sa cant despre asta, sa duc acea stare, in arta, intr-o piesa frumoasa, care transmite un mesaj real”, a declarat AVA.
AVA este singurul artist din Romania, care a cantat cu cei mai mari cantareti de la noi, printre care amintim: Smiley, Delia, Andra, Loredana, Inna, Damian Draghici, Catalin Crisan, Sisu, Puya, Antonia, Alex Velea, Feli, Sore, dar si multi altii.
De asemenea, colaborarile cu Connect-R pentru melodia „Emotii”, El Nino pentru „Argintiu”, piesa de debut „Fluturi in stomac” sau „Unde esti”, dar si participarea de la Vocea Romaniei din anul 2014, i-au adus artistei succesul.