Evenimente

Bursa de Spectacole de la Sibiu – invitati de prestigiu international si dialoguri despre potentialul culturii de a genera dezvoltarea comunitatilor

Bursa de Spectacole de la Sibiu, care se va desfasura in perioada 23-26 august 2021, in cadrul celei de-a XXVIII-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), reuneste reputati specialisti internationali din domeniul cultural. Acestia vor participa la conferintele programate la Sibiu si vor aborda teme legate de potentialul culturii de a genera dezvoltarea durabila a comunitatilor, solutii digitale pentru artele spectacolului, conversatii culturale si multe alte teme de interes pentru industria spectacolelor. Editia 2021 a Bursei de Spectacole, singura structura de acest fel din Romania, marca inregistrata a FITS, se va desfasura in sistem hibrid, fizic si online.
„Bursa de Spectacole de la Sibiu este singura bursa de spectacole din lume care a supravietuit anul trecut si care a avut cateva intalniri, nesperate in acea perioada. Artisti, agenti, promotori, directori de festivaluri, agentii din lume, ne-am reunit si am vorbit despre modul in care am reusit sa rezistam, sa imaginam si sa cream in perioada pandemiei. Anul acesta, din fericire, vom reusi sa ne vedem la Sibiu si sunt convins ca aceasta platforma unica pe care Sibiul o ofera lumii va aduce intalniri exceptionale”, spune Constantin Chiriac, presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
Christian Watty, director al Festivalului euro-scene Leipzig; Anthony Sargent CBE, consultant; Kaku Nagashima, vice-directorul general al Tokyo Festival; Danny Tan, director al Odyssey Dance Theatre International Festival; Brenda Angiel, director artistic si coregraf al Brenda Angiel Aerial Dance Company; Tilla Rudel, directorul Institutul Francez de la Timisoara; o delegatie a China Shanghai International Arts Festival, Barbara Gessler, directorul Creative Europe, DG Education, Youth, Sport and Culture of the European Commission, Head of Unit; Andy Beecroft – Adelaide Fringe, Marketplace Manager Honey Pot; Lynn Fu, consultant independent, curator si cercetator, Cindy Sibilsky – nJoy Entertainment LLC, producator, scriitor, recenzor, sunt invitatii care vor participa la evenimentele de la Sibiu, fizic sau online.
Pentru editia de anul acesta, Bursa de Spectacole a adoptat formatul hibrid pentru ca atat participantii prezenti in Sibiu, cat si cei care nu vor putea calatori, sa poata dialoga si construi impreuna, prin solutii digitale, dorind sa fie o punte intre dimensiunea fizica si online, un spatiu de intalnire si creatie, deschis tuturor celor care activeaza in domeniul artelor spectacolului.
„Cultura: motor pentru dezvoltarea comunitatii”, „Artele spectacolului outdoor: scop si relevanta la nivel local, national si international”, „Comitetul de cultura UCLG, folosirea intregului potential al culturii in realizarea locala a obiectivelor de dezvoltare durabila”, „Festivaluri in dialog”, „Creatie-educatie-diseminare, Solutii digitale si alternative pentru artele spectacolului” sunt doar o parte dintre temele conferintelor care formeaza programul de acest an al evenimentului.
Conferinta de deschidere a Bursei de Spectacole de la Sibiu va avea loc in 23 august, la ora 10.00, la Hotel MyContinental – Sala Turandot.
Bursa de Spectacole de la Sibiu este dedicata artistilor independenti, companiilor de teatru care produc spectacole sau alte tipuri de produse culturale (teatru, dans, muzica, circ, arta stradala, arta vizuala, arta digitala, film, arta multidisciplinara etc), producatorilor, directorilor, profesionistilor care gazduiesc sau organizeaza spectacole si evenimente artistice.
Informatii suplimentare, pe site-ul Festivalului, www.sibfest.ro, sau la adresa de e-mail office@sibiuartsmarket.ro.

Conditii speciale de acces

Intrarea publicului la toate evenimentele din cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, in perioada 20-29 august 2021, se va face cu respectarea masurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus, iar capacitatea de ocupare a salilor de spectacole va fi stabilita in functie de reglementarile in vigoare la data desfasurarii.
Accesul la evenimentele care sunt organizate in spatii inchise se va face in baza unui document de identitate, precum si a prezentarii unuia dintre urmatoarele documente:
– dovada oficiala care atesta vaccinarea anti SARS-COV2 (minimum 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare),
– test PCR negativ – efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea evenimentului,
– dovada a rezultatului negativ certificat de o unitate medicala a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore inainte de inceperea evenimentului,
– dovada medicala a faptului ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-COV-2.
Pentru accesul in sali, organizatorii vor pune la dispozitia spectatorilor bratari care sa faciliteze triajul epidemiologic rapid.
Purtarea mastii de protectie in sali este obligatorie, in acest moment.

Despre FITS 2021

Festivalul International de Teatru de la Sibiu este organizat – sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei – de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu
Eveniment realizat cu sprijinul: Primului Ministru al Romaniei, al Guvernului Romaniei, al Ministerului Culturii, al Ministerul Educatiei, al Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu
Co-organizatori: Institutul Cultural Roman
Actiune cofinantata de Consiliul Judetean Sibiu
Co-producatori: Societatea Romana de Televiziune, Societatea Romana de Radiodifuziune
Parteneri strategici: Ambasada Frantei, Institutul Francez, Ambasada Japoniei, EU–Japan Fest Japan Committee, Ambasada SUA, Ambasada Marii Britanii, British Council, Ambasada Israelului, Ambasada Elvetiei, Swiss Sponsors’ Fund, Ambasada Republicii Federale Germania, Institutul Goethe, Consulatul Germaniei la Sibiu, Ambasada Republicii Populare Chineze, Ministerul Culturii China, Ambasada Belgiei, Wallonie – Bruxelles International, Ambasada Spaniei, Institutul Cervantes, Action Cultural Espanola, Ambasada Republicii Polone, Institutul Polonez, Ambasada Austriei Bucuresti, Forumul Cultural Austriac, Complexul National Muzeal ASTRA, UNITER.
Parteneri oficiali: UniCredit Bank, Dedeman, BRD – Groupe Société Générale
Partener special: JTI
Partener principal: Lidl
Partener de traditie: Raiffeisen Bank
Partener al Therme Forum: Therme Bucuresti
Partener al sezonului de strada: Banca Transilvania
Partener de mobilitate: Autoklass
Parteneri pentru sanatate: Medlife, Dent Estet, Clinica Polisano
Parteneri: Allianz Tiriac, Google Arts & Culture, Lenovo, GLS
Partener al Bursei de Spectacole si al Programului de Voluntariat: Alpha Bank
Vinul oficial al Festivalului: Crama Oprisor
Berea oficiala a Festivalului: Ursus
Sponsori: Aqua Carpatica, Keep Calling, CEC Bank, Heidi Chocolate, Tulipa Flower Shop, Romfilatelia, Casa Dente, Rondocarton
Parteneri media: TV5 Monde, RFI, Euronews, Deutsche Welle, Propagarta, Ziarul Metropolis, B365.ro, Radio Guerrilla, Urban.ro, Agerpres, DCNews, Romania Pozitiva, Zile si Nopti, Libertatea, Revista Biz, Capital Cultural, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu 100%, Stiri de Sibiu, Sibiu City App, Monitorul de Cluj, Mesagerul de Sibiu si #goodtime, Ora de Sibiu, Sibiul in imagini, Star sibian
Mediatrust – partener de monitorizare FITS 2021

23 AUGUST

10:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
CONFERINTA DE DESCHIDERE A BURSEI DE SPECTACOLE DE LA SIBIU / SIBIU PERFORMING ARTS MARKET OPENING CONFERENCE
1h

12:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
SOLUTII DIGITALE SI ALTERNATIVE PENTRU ARTELE SPECTACOLULUI / DIGITAL AND ALTERNATIVE SOLUTIONS FOR THE PERFORMING ARTS
1h45min

14:00
Atrium Café
CONVERSATII CULTURALE / CULTURAL CONVERSATIONS
1h30min

14:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
ARTELE SPECTACOLULUI OUTDOOR: SCOP SI RELEVANTA LA NIVEL LOCAL, NATIONAL SI INTERNATIONAL / OUTDOOR PERFORMING ARTS: PURPOSE AND RELEVANCE AT LOCAL, NATIONAL AND INTERNATIONAL LEVEL
1h30min

24 AUGUST

10:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
FESTIVALURI IN DIALOG / TALKING FESTIVALS
1h45min (cu pauza)

12:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
PREZENTARILE PARTICIPANTILOR / PARTICIPANTS PRESENTATIONS
1h45min

14:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
CREATIE – EDUCATIE – DISEMINARE / CREATION – EDUCATION – DISSEMINATION
1h30min

14:00
Atrium Café
CONVERSATII CULTURALE / CULTURAL CONVERSATIONS
1h30min

25 AUGUST

10:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
FESTIVALURI IN DIALOG / TALKING FESTIVALS
1h45min (cu pauza)

12:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
PREZENTARILE PARTICIPANTILOR / PARTICIPANTS PRESENTATIONS
1h45min

14:00
Hotel MyContinental – Sala Faust
SPEED NETWORKING
2h

14:00
Atrium Café
CONVERSATII CULTURALE / CULTURAL CONVERSATIONS
1h30min

26 AUGUST

10:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
COMITETUL DE CULTURA UCLG. FOLOSIREA INTREGULUI POTENTIAL AL CULTURII IN REALIZAREA LOCALA A OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA / UCLG CULTURE COMMITTEE. USING THE FULL POTENTIAL OF CULTURE IN THE LOCAL ACHIEVEMENT OF THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS
1h30min (cu pauza)

12:00
Hotel MyContinental – Sala Turandot
CULTURA: MOTOR PENTRU DEZVOLTAREA COMUNITATII / CULTURE: MOTOR FOR COMMUNITY DEVELOPMENT
1h30min

14:00
Hotel MyContinental – Sala Faust
SPEED NETWORKING
2h

14:00
Atrium Café
CONVERSATII CULTURALE / CULTURAL CONVERSATIONS
1h30min

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/08/201906179039.jpg