Comunicate

„Castiga Romania!”, preselectii pentru sezonul 9

In data de 24 septembrie, intre orele 14:00 si 19:00, la sediul Televiziunii Romane, fanii singurului concurs de cultura generala din peisajul media, „Castiga Romania!”, difuzat de TVR 2, au sansa sa-si implineasca visul si sa devina concurenti in cel de-al noualea sezon.

„Castiga Romania!” ii provoaca pe toti cei dornici sa-si testeze cunostintele de cultura generala pe teme despre tara noastra sa ia parte la preselectii. Pasionatii concursului de cultura generala difuzat de TVR 2 au acum sansa sa devina concurenti in competitia favorita – „Castiga Romania!”. Persoanele interesate sunt asteptate ,la data si orele mentionate, la sediul TVR,intrarea din strada Pangrati (Strada Ermil Pangrati nr. 28, sector 1, Bucuresti).
In contextul pandemiei de COVID-19, preselectiile vor fi sustinute in cele mai stricte conditii de siguranta pentru toti participantii.
„Castiga Romania!” – Un concurs al recordurilor. In mai mult de 440 de editii, in cele noua sezoane, prezentatorul Virgil Iantu a adresat peste 18.000 de intrebari celor aproape 800 de concurenti inscrisi in concursul de cultura generala difuzat de TVR 2. Dintre acestia, s-au detasat cinci mari castigatori, din care patru au plecat acasa cu marele premiu, o masina.

„Castiga Romania!” este foarte popular si in randul iubitorilor mersului pe bicileta. Astfel, in cadrul evenimentul „Mausolee pe bicicleta”, care are loc in data de 18 septembrie, iubitorii mersului pe doua roti se vor bucura nu doar de un traseu provocator, ci si de momente de repaos, in care vor vizita mausoleele, vor urmari evenimente artistice si vor participa la un miniquiz inspirat chiar de “Castiga Romania!”. Vor fi intrebari de cultura generala cu tematica din Primul Razboi Mondial, ciclism si judetul Vrancea. Sportul si cultura vor merge astfel mana in mana la evenimentul „Mausolee pe bicicleta”, un traseu devenit deja traditional, care incepe in Focsani si se termina dupa opriri la 4 mausolee mari: Soveja, Marasti, Marasesti, Focsani dar si monumentul Ecaterinei Teodoroiu.
Initiatorul concursului de cultura generala este Marius Hoara, concurentul care a luat trofeul in primul sezon “Castiga Romania!” si un apropiat colaborator al concursului de la TVR 2.

Anul acesta, in urma restrictiilor impuse de pandemie traseul va fi mai scurt si nu se va vizita Mausoleul Soveja.
Eveniment al Asociatiei ”Monumente in Vrancea”, „Mausolee pe bicicleta”se afla deja la editia cu numarul 7 si este organizat in mod profesionist cu asistenta din partea tuturor organismelor judetene si locale, pe baza unui Regulament strict de participare.