Home » Centrul Gifted Education organizeaza conferinta „Alternative in Educatie sau invatamant neinregimentat
Comunicate Educatie

Centrul Gifted Education organizeaza conferinta „Alternative in Educatie sau invatamant neinregimentat

Privind dincolo de sala de clasa: Beneficiile abordarilor educationale alternative

Bucuresti, 4 noiembrie 2023 – In contextul unei nevoi crescande de adaptabilitate si personalizare in procesul educational, Centrul Gifted Education are placerea de a anunta organizarea conferintei „Alternative in Educatie sau invatamant neinregimentat”. Evenimentul va avea loc pe data de 4 noiembrie 2023, intre orele 10:00-13.00 si 15:00-17:00, la vila Victoria din str. Lister, nr. 53, Cotroceni, Bucuresti.

Conferinta se adreseaza parintilor, educatorilor si tuturor celor interesati de evolutia sistemului educational, oferind o perspectiva obiectiva asupra optiunilor educationale alternative disponibile. O serie de speakeri de renume vor aborda tematici actuale precum educatia holistica, metoda Montessori, unschooling, gifted education si multe altele, punand accent pe dezvoltarea armonioasa si pe nevoile individuale ale fiecarui copil.

“Intram intr-o noua era a educatiei, in care copiilor le e dor de libertate si creativitate mai mult decat oricand. E clar ca sala de clasa traditionala nu mai este singura scena unde se joaca actul invatarii. Copiii privesc dincolo de aceste limite, iar parintii sunt tot mai constienti ca succesul nu vine doar din urmarea drumului batatorit, ci si din explorarea unor trasee mai putin conventionale. Conferinta noastra vine ca un raspuns la aceasta cautare. Este un loc unde dialogul deschis intre experti si pasionati de educatie poate arata cum metodele neconventionale pot imbogati experienta de invatare a copiilor. Ne propunem sa exploram aceste metode alternative si sa vedem cum pot ele sa corespunda mai bine nevoilor si intereselor elevilor de azi si de maine. Vrem sa aratam ca educatia poate fi altfel: personalizata, mai captivanta si mai aproape de ceea ce copiii si parintii isi doresc si asteapta de la ea in secolul 21″, declara Monica Gheorghiu, Project manager al Asociatiei Centrul Gifted Education.

Participantii vor avea ocazia sa intre in contact direct cu practicieni din educatie, sa puna intrebari si sa obtina raspunsuri concrete cu privire la multiplele „oferte educationale” prezente pe piata. Evenimentul se doreste a fi unul interactiv, cu o puternica componenta de networking, favorizand schimbul de idei si experiente intre parinti, educatori si specialisti.

Printre speakerii conferintei se numara Cristina Preda, vicepresedinte al Asociatiei pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori in Romania, Monica Tatar, fondatoarea Shichida Center Romania, Adriana Vasile, fondator Asociatia Re-Design, fondator CEREHARD, André Stern, autor, conferentiar, ambasador al copiilor, Dr Otilia Todor, presedinte Asociatia Feuerstein Brasov, si Jerry Mintz, Director al AERO – Organizatia de resurse pentru educatie alternativa, care va participa prin Zoom.

Va avea loc si o dubla lansare de carte apartinand reputatului Gheorghe Parascan (Gelu), artist plastic bacauan, inventator si cercetator stiintific autodidact, si sotiei Maria Margos, artist plastic.

In cadrul evenimentului, vor fi disponibile atat locuri la fata locului, cat si acces online, iar pentru studenti sunt oferite gratuit cinci locuri online, subliniind angajamentul Centrului Gifted Education pentru incluziune si acces egal la educatie de calitate.

Pentru mai multe informatii si inscrieri, va invitam sa accesati website-ul Conferintei – https://conferinta.giftededu.ro sau sa contactati organizatorii la adresa pr@giftededu.ro.

Despre Centrul Gifted Education:
Centrul Gifted Education este European Talent Point, asociatie nonprofit cu misiunea de a descoperi si de a dezvolta potentialul copiilor supradotati. Afliliata international, cu un program care se deruleaza la standarde internationale din 2010, pe parcursul a 14 ani, a acumulat un numar de peste 24 diferentiatori in educatie; peste 4000 de ore de lucru direct cu copiii supradotati cu varste intre 3 si 14 ani, peste 3500 de copii testati la standarde internationale si peste 360 de copii supradotati au frecventat programul academic al asociatiei. Asociatia cunoaste 100% satisfactie in randul copiilor supradotati, in Programul Academic de educatie specializata.