Comunicate Psihologie

Conferinta “Psihologia in context multicultural” – consolidarea puntilor intre culturi prin practica psihologica

Colegiul Psihologilor din Romania, filiala Constanta, impreuna cu Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii Ovidius din Constanta, organizeaza, sambata, 18 noiembrie 2023, incepand cu ora 9:00, conferinta “Psihologia in context multicultural” – Editia a IV-a. Evenimentul stiintific se va desfasura in Sala Senatului a Universitatii Ovidius, Campus Corp A, Aleea Universitatii nr. 1, Constanta, si isi propune sa ofere o perspectiva aprofundata asupra aplicarii psihologiei in diverse medii culturale.

Conferinta are ca obiective principale promovarea intelegerii interculturale in practica psihologica, dezvoltarea competentelor profesionistilor in lucrul cu diversitatea si explorarea impactului culturii asupra sanatatii psihologice.

Printre temele ce vor fi dezbatute se numara influenta culturala asupra stilurilor de parenting, integrarea tehnicilor psihoterapeutice in contexte multiculturale, precum si promovarea sanatatii psihologice si a bunastarii in comunitati diverse. In plus, vor fi abordate strategii de adaptare a interventiilor psihologice pentru a sprijini eficient individul intr-o lume tot mai conectata cultural.

“Intr-o era in care diversitatea culturala este tot mai prezenta in cotidian, intelegerea nuantelor multiculturale devine o componenta cheie in practica psihologica. Este crucial sa recunoastem cum contextul cultural influenteaza comportamentul si procesele cognitive, pentru a asigura o ingrijire relevanta si sensibila cultural. Astfel, accentuam nevoia de a ne echipa cu instrumente care sa faciliteze comunicarea si interventia in moduri care respecta si valorizeaza diferentele individuale. Eforturile noastre se concentreaza pe imbogatirea competentelor profesionale intr-un mod care sa sustina binele comun si sa promoveze o intelegere reciproca intr-o societate diversificata. In acest sens, dorim sa aducem multumiri colegilor nostri pentru implicarea lor in organizarea acestui eveniment din domeniul psihologiei si fiecarui participant pentru contributia sa la acest dialog esential si asteptam cu nerabdare schimburile de idei si transferul de cunoastere stiintifica”, declara prof. univ. dr. habil. Mihaela Rus, presedintele filialei Constanta a Colegiului Psihologilor din Romania.