Comunicate Psihologie

Cuvintele frumoase pot „remodela” ADN-ul generațiilor viitoare

Puterea de a modifica ADN-ul nu este in genele noastre, ci in gandurile noastre. Stiinta demonstreaza ca ne putem schimba ADN-ul prin controlul mintii. Nu exista minte si corp ca unitati separate, independente. Corpul si mintea sunt legate indisolubil, iar gandurile pe care le gandim si activitatea mintii determina sanatatea si expresia ADN-ului nostru.

Totodata, cunoscutul psiholog roman Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI), afirma ca viata inseamna vibratie si frecventa, iar nimic din tot ceea ce noi cunoastem nu se odihneste, totul se misca, totul vibreaza. “Baza fiecarei stari de spirit si a materiei, inclusiv a conditiilor de boala sau de sanatate, este starea lor primara de vibratie. Imbunatatirea vibratiei tale interioare, care este „punctul de atractie” pentru experientele din viata ta, este cheia stralucirii, abundentei si bucuriei. Insasi viata pe care o traim este o reflectare a propriei noastre esente vibrationale. Ceea ce credem, simtim și vorbim, este ceea ce vom crea ca experienta concreta.

Psiholog: Cuvintele ne influenteaza viata in cel mai profund mod!    

Baza pentru sanatatea noastra fizica este legata de energie. Cercetarile in campurile energetice vibrationale au explodat in noua stiinta a epigeneticii. Informatiile colectate ne incurajeaza sa abandonam convingerile invechite ca suntem victime ale codurilor genetice predeterminate. Acesta explica modul in care perceptiile asupra mediului nostru interior si exterior ne modeleaza biologia si comportamentul si ne fac stapani pe propriile noastre vieti.

“Una dintre cele mai impresionante descoperiri din stiinta epigeneticii este ca cuvantul vorbit poate influenta modul in care ADN-ul nostru instruieste informatiile catre celulele noastre, afectandu-ne in mod direct sanatatea, vibratia si bunastarea. Este remarcabil faptul ca expresia noastra ADN poate fi reprogramata prin vorbirea umana. Principiul legii atractiei afirma ca ceea ce gandim si simtim atrage aceeasi vibratie inapoi la noi. Cuvintele si gandurile din spatele lor emit frecvente, astfel ca, ceea ce vorbim sau gandim atrage spre noi materializarea aspectelor respective. Aceste rezultate ne influenteaza sanatatea, relatiile, finantele, implinirea obiectivelor”, explica psihologul Laura Maria Cojocaru.

Totodata, specialistul afirma ca fiecare cuvant pe care il rostim genereaza reactii neurochimice in creierul nostru, care directioneaza energia, gandurile si creeaza experiente in conformitate cu imaginile si sentimentele care se potrivesc cu cuvintele. Receptorii ADN citesc acest camp energetic in termeni de frecvente si raspund in consecinta comunicand celulelor noastre functii comportamentale de instruire. Cum gandim, ce spunem si cum actionam, determina modul in care ne percepem si traim experientele vietii. Putem alege constient si proactiv sa ne modelam utilizarea cuvintelor si a propozitiilor la o frecventa vibrationala aliniata cu valori si principii de viata pozitive si indreptate catre evolutie, echilibru, iubire, acceptare, incredere etc.

“Modelarea cuvintelor utilizate presupune un limbaj pentru a crea noi realitati placute si este o abilitate ce poate fi invatata si imbunatatita prin practica. Alegerea cuvinteler utilizate ne poate schimba directia vietii intr-un moment si ne poate propulsa spre noi perspective. Realizarea faptului ca starea noastra mentala vibrationala poate fi schimbata sau transmutata prin alegerea cuvintelor, ne permite sa avem un cuvant de spus asupra destinului nostru. Vorbirea din inimă creeaza o cale directa de inalta frecventa care ocoleste ego-ul si merge direct in comportamentul nostru constient. Alegand in mod constient cele mai puternice cuvinte cu frecvente mai mari, creem armonie, echilibru si bunastare, iar experientele noastre vor reflecta Bucurie si Prosperitate. Propozitiile care contin nu, nu pot, nu este, nu exista, niciodata, nu o sa, nu pot sa, nu voi putea, nu ar trebui, nu as putea, nu sunt capabil(a,) pot fi restructurate folosind cuvinte pozitive, clare si de sustinere care promoveaza o frecventa care ne imbunatatesc bunastarea interioara. Acest lucru va incuraja comportamente armonioase si raspunsuri positive si ne va transforma viata, dandu-i un sens de implinire si recunostinta”, declara psihologul roman Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI).

Psiholog: Cuvintele construiesc lumea din jurul nostru

Stabilirea obiectivelor dorite, presupune doar jumatate din ecuatie. Practicarea alegerii constiente este cheia deblocarii puterii noastre depline de manifestare. Schimbarea activa si constienta a limbajului nostru comun de utilizare a cuvintelor va determina rezultatele dorite.

“Gandim, vorbim si scriem folosind cuvinte. Cuvintele sunt elementele de baza ale vietii noastre. Limbajul este incontestabil un cadou si, ca singura specie care are acest instrument la dispozitia noastra, avem responsabilitatea de a-l folosi in mod constient. Este bine sa alegem cuvinte care creeaza imaginea a ceea ce dorim sa obtinem in viata. Constiinta colectiva sau starea de constientizare care ne conecteaza pe toti este determinata in primul rand de gandurile si energia noastra. Haosul pe care il vedem din exterior are originile in mintea noastra si devine o realitate datorita actiunilor pe care le-am intreprins in mod colectiv pe baza acestor ganduri. Cand lucram impreuna pentru a atinge un obiectiv comun si coexistam mai degraba decat sa concuram, lumea noastra se va schimba. Daca ne dorim o lume mai buna, este important ca ea sa inceapa cu adevarat cu noi insine”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI).

Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 9 formari profesionale cu abordari diferite – psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala, instructor international yoga, formator. De peste 11 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.