Home » Dany D, cunoscut si ca Maluma de Romania – colaborare inedita pentru piesa ,, Mango Petacon” cu Oana Dumitrache, medicul nutritionist al vedetelor
Muzica

Dany D, cunoscut si ca Maluma de Romania – colaborare inedita pentru piesa ,, Mango Petacon” cu Oana Dumitrache, medicul nutritionist al vedetelor

Single-ul ,,Mango Petacon” este un featuring alaturi de un medic faimos, „nutritionistul vedetelor” – Oana D si Catalina D, o corporatista pasionata de muzica care dupa ani lungi de pauza da curs din nou pasiunii de a canta.

Piesa este un mix de cultura intre Mexic, Brazilia si Transilvania, iar versurile sunt scrise in limba spaniola cu expresie tipic mexicana. „Mango Petacon” este acel beat inspirat din reggaeton-ul funk brazilian, iar tema refrenului este sustinuta de un solo de trompeta care are influente din muzica din Transilvania.
,,Mango Petacon”, este o expresie folosita doar in Mexic si se refera la o persoana cu forme apetisante, voluptoase si poate fi vorba fie de o femeie, fie de un barbat, dar in cazul de fata Mango Petacon este o fata.
Videoclipul piesei are un mesaj usor umoristic-senzual presarat cu putina ironie, dar si cu o usoara tenta de schita de teatru.
Dany D interpreteaza rolul unui fotbalist mexican in cautarea distractiei intr-un loc „paradisiac”, unde cele 2 artiste, Oana D si Catalina D fac legea in cartier. De asemenea, prin acest clip, artistii fac referire si la purtarea mastii, in contextul pandemiei de coronavirus.
Dany D este un cantaret latino, actor si regizor, cunoscut pentru piesa ,,Besos Criminales”, care a devenit hit in Mexic, avand numeroase aparitii la emisiunile TV si radio. De asemenea, in 2006 acesta a jucat in musicalul ,,Jesus Christ Superstar” in regia marelui actor Adrian Pintea, iar in 2009 a absolvit UNATC.

,,Desi sunt un medic diabetolog, am in trecutul meu artistic inceputuri timide la pian si chitara, apoi actorie in perioada adolescentei, dupa care au urmat ani de zile studiului intens si aprofundat al medicinii. In tot acest timp mocnea dorinta de a redeveni artist, si iata ca intr-o zi intalnirea cu Dany D a facut ca aceasta dorinta sa se materializeze. S-a legat o stransa prietenie si a iesit acest minunat proiect Mango Petacon – un videoclip satira al vremurilor actuale in care este cantata iubirea cu toate valentele ei si formele rubensiene ce devin inspiratia artistului Dany D.”, declarat Oana D, medicul nutritionist al vedetelor.

,,Ma bucur mult ca l-am cunoscut pe Dany D si mi-a dat sansa de ma reapuca de prima mea pasiune din adolescenta, muzica, cand cantam la mandolina si in cor. Participarea mea in aceasta piesa si videoclip a fost una extraordinar de frumoasa si revelatoare din punct de vedere artistic. Rolul meu in acest videoclip alaturi de Oana D este de fata de cartier, tot timpul stapana pe situatie si care stie sa invarta lucrurile si sa puna punctul pe i”, marturiseste Catalina D.