Home » Demontam si explicam mituri de pe la noi, in noul sezon „Exclusiv in Romania” (TVR 1, din 31 martie)
Comunicate

Demontam si explicam mituri de pe la noi, in noul sezon „Exclusiv in Romania” (TVR 1, din 31 martie)

Mitul despre locul in care s-a rasturnat caruta cu prosti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizita in Valea Jiului, pe Planeta Petrila se numara printre subiectele pregatite de echipa lui Cristian Tabara pentru sezonul 22 „Exclusiv in Romania”. La TVR 1, din 31 martie, tot duminica, de la ora 17:00.

Unicatele, frumusetile si oamenii acestei tari sunt toate surprinse de peste 10 ani in seria „Exclusiv in Romania”. Sezonul 22 „Exclusiv in Romania”, care incepe in ultima zi de martie la TVR 1, ne aduce si un element de noutate: demitizarea. „Va propunem sa vedem cum zone blamate sau ridiculizate se ridica deasupra imaginii lor publice nu tocmai favorabile, pentru a ne schimba perceptia folosind adevaruri indeobste nestiute. Vom merge in Valea Jiului, pe Planeta Petrila, in Petrosani pentru a gasi lumina „lumii fara cer”, adusa de oamenii fara inhibitii si complexe. Vom demonta si mitul despre locul in care s-a rasturnat caruta cu „prosti” din Caracal, pe baza adevarurilor nestiute ale zonei si vom adauga unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia. Vom descoperi istoriile marilor nume ale unei Romanii prospere, dupa ale carei exemple jinduiesc azi conationalii nostri. Va fi un nou sezon in care turismul se va impleti cu istoria, fara a va agresa cu demagogia”, ne promite Cristian Tabara, prezentatorul seriei de reportaje de la TVR 1. Urmarim editiile noului sezon „Exclusiv in Romania”, din 31 martie, tot duminica, de la ora 17:00. la TVR 1.

Pornim in calatorie, in primul episod al noului sezon „Exclusiv in Romania”, din judetul Satu Mare: mai exact, ajungem in comuna Tarna Mare, pentru a afla cine sunt ugocenii si prin ce se deosebesc ei de faimosii oseni. Ati auzit vreodata de rastauta cu lapte si umplutura cu carne? Nici echipa lui Cristi Tabara, pana cand a poposit in Tarna Mare… E una dintre retetele gatite pentru telespectatori de tanti Viorica, cea mai priceputa gospodina din Tarna Mare.

Ciprian Muresan si cea mare colectie de automobile Dacia din lume… la Carei

Apoi, il vom cunoaste pe Ciprian Muresan, cel care detine cea mare colectie de automobile Dacia din lume. La Carei, unde a construit cu pasiune si rabdare acest muzeu, Ciprian detine zeci de modele Dacia de toate felurile, inclusiv modele foarte rare, cum ar fi Dacia Estafette si Dacia Sport. De dragul telespectatorilor, facem o plimbare cu o Dacie clasica, pentru a ne aminti cat de solicitant si amuzant era sofatul candva. Evident, vom vedea si admira si colectia de automobile straine. Mai multe curiozitati – de exemplu, de ce un membru al familiei Porsche si-a comandat un BMW blindat, dar si motivul pentru care americanii foloseau o masina de politie prin Viena – in prima editie „Exclusiv in Romania” a noului sezon!

Ansamblul monumentului „Sfantul Anton de Padova” este unul dintre cele mai importante obiective turistice din judetul Satu Mare. Biserica franciscana se afla in centrul comunei Capleni, unde este si cripta familiei nobliare Karolyi. Indiferent unde au ajuns in lume, nobilii familiei Karolyi si-au exprimat dorinta sa-si doarma somnul de veci in cripta din Capleni. Multi dintre ei au fost adusi dupa moarte, aici, la Capleni, din toate colturile lumii, chiar si din Brazilia. Astfel ca, in prezent, peste 36 sarcofage frumos lucrate se afla in acest loc. Tot acolo – doua urne cu inima lui Karolyi Antal si cu inima sotiei lui Iosif Karolyi. Gaja Irén, ghidul echipei „Exclusiv in Romania” ne va spune povestea acestui loc cu adevarat impresionant, duminica, 31 martie, de la ora 17:00, la TVR 1.