Alexandru Unguru

Realizator emisiuniAlexandru Unguru

Actor, regizor, acting coach, emotional coach si dramaturg.

Dupa o lunga colaborare cu UNATC, ca student, masterand, cercetator, asistent si doctorand, am creat o teza care mi-a fundamentat cunostintele si mi-a adus titlul de doctor in arta actorului in anul 2011.

Intalnirile esentiale cu David Esrig – pedagog si regizor, Adriana Popovici – conducatoarea mea de doctorat, cu teatrul creat de Silviu Purcarete, Robert Wilson, Peter Brook, Andrei Serban si mai ales Lev Dodin, mi-au luminat calea pe care pasesc in arta teatrului.

Din anul 2014 am inceput sa regizez si sa scriu piese de teatru pe care le-am montat in spatiile teatrului independent din Bucuresti.

Pana in prezent am creat spectacolele: Köln, Nenumitul Edi Carlan, Declick, Ka-chiiing!, Akasa, Doi si un Tulnik si De veghe in lanul de ocara, ADD Libitum. De asemenea am regizat spectacolele: Placerile adulterului – de Valentin Krasnogorov –  si Casa Plina – de Estela Leñero.

Ca actor am colaborat cu Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie si Teatrul National de Opereta ” Ion Dacian” iar in prezent colaborez cu Teatrul Odeon in cadrul proiectului “Clasic e Fantastic”.

Am fost implicat in proiecte cinematografice de lung-metraj precum “Minte-ma frumos in Centrul Vechi” (2016) in regia lui Iura Luncasu, Kira Kiralina (2014) in regia lui Dan Pita ori “Ingerul necesar” (2007) in regia lui Gica Preda.

Sustin si elaborez ateliere de coaching prin tehnicile de arta actorului, activitate rezultata direct din experienta pedagogica din cadrul UNATC dar si din numeroasele ateliere de coaching la care am participat in tara sau in strainatate – in Marea Britanie, Polonia, Italia, Danemarca, Spania, Azerbaijan, China, Franta, Germania.

Pana in momentul de fata, am regizat doua scurt metraje: Pescarul – 2016, care a participat la Festivalul Cinemaiubit 2017 si Doamne ajuta – 2019.

In anul 2019 scenariul de film “The Reunion” a obtinut la Salonic un grant din partea See Cinema Network.

In anul 2017 am publicat volumul “In cautarea rostului pierdut” ce contine teza de doctorat sustinuta in domeniul Teatru.