Home » Din 18 februarie, spectacol sportiv de top la Rasnov: patru competitii de Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile
Sport

Din 18 februarie, spectacol sportiv de top la Rasnov: patru competitii de Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile

Din 18 februarie, spectacol sportiv de top la Rasnov: patru competitii de Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile
Cei mai buni saritori ai lumii vor evolua pe trambulina din Valea Carbunarii de joi, 18 februarie, pana sambata, 20 februarie. Romania va avea reprezentanti in toate cele patru etape, care vor fi transmise in direct pe TVR 2.

Orasul Rasnov va gazdui in acest sfarsit de saptamana patru etape de Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile. In Valea Carbunarii vom avea doua etape feminine, una masculina si una pe echipe mixte, o proba foarte rara, care revine in atentie dupa mai multi ani fiindca urmeaza sa se desfasoare in programul Jocurilor Olimpice.
TVR 2 va transmite in direct toate cele patru intreceri, la care participa sportivi din 18 tari. Este al saptelea an in care Romania gazduieste Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile, iar temperaturile scazute din ultimele zile au ajutat pentru ca trambulina sa aiba suficienta zapada pentru spectacol.
In cele 3 zile de competitie, de joi, 18 februarie, pana sambata, 20 februarie, restrictiile privind limitarea efectelor pandemiei de Covid 19 nu permit prezenta spectatorilor, asa ca ii vom urmari pe cei mai buni saritori ai lumii doar din fata micilor ecrane, la TVR 2.

„Este cel mai cuprinzator program competitional de cand au loc etape de Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile in Romania. Este si o recunoastere a capacitatii organizatorilor de a se descurca in orice situatie, pentru ca intrecerile sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Telespectatorii TVR 2 HD pot vedea in direct pe cei mai buni sportivi, inclusiv liderii la zi ai clasamentelor individuale, austriaca Marita Kramer, respectiv norvegianul Halvor Egner Granerud, dar si alte nume mari din lumea ski jumping: japoneza Sara Takanashi, castigatoare a 4 Cupe Mondiale, care ar putea duce recordul sau overall de victorii de etapa la 60 la Rasnov, sau polonezul Kamil Stoch, campion al lumii, dublu castigator al Cupei Mondiale, triplu campion olimpic la individual! Noi le vom tine pumnii desigur compatriotilor nostri Dana Haralambie, cea mai buna saritoare din Romania si Daniel Andrei Cacina, cel care a obtinut recent un remarcabil loc 14 la Mondialele de juniori de la Lahti. Dana si Dani vor lua startul in competitiile individuale, in vreme ce in etapa pe echipe mixte (doua fete si doi baieti in echipa), li se vor alatura Diana Trambitas si Sorin Mitrofan”, a spus comentatorul Sorin Hobana.

PROGRAM:
Joi, 18.02.2021
11:30 – prima etapa feminina
Vineri, 19.02.2021
11:30 – a doua etapa a fetelor
15:15 – etapa masculina
Sambata, 20.02.2021
10:45 – Competitia pe echipe mixte.