Home » Din acest weekend, programe noi la TVR 2
Comunicate

Din acest weekend, programe noi la TVR 2

Sfarsitul de saptamana aduce noi sezoane ale emisiunilor consacrate. Sambata, 20 martie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura continua seria intalnirilor saptamanale cu personalitati marcante la „Mic dejun cu un campion” iar de la ora 17:00, in cel de-al doilea sezon „Frati de vita”, Catalin si Adrian Paduraru pornesc pe Drumul Vinului pentru a prezenta reusitele romanesti din actualitatea vitivinicola. Capitolul noutati din weekend este completat de „Motorvlog”, sambata, de la ora 17:30, dar si de emisiunea „Pescar hoinar” care aniverseaza majoratul duminica, 21 martie, de la ora 10:00. Dar lista nu se incheie aici, pentru ca editii noi, cu informatii utile au pregatit si emisiunile „Ferma” (duminica, de la ora 9:00), „Natura si aventura” (duminica, ora 10:30) si „Sanatate cu de toate” (duminica, ora 12:30).

Noul sezon „Mic dejun cu un campion” debuteaza cu cel mai temerar roman: Dumitru Prunariu. Sambata, 20 martie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura se va afla in gradina Librariilor Carturesti – Verona pentru a da startul celui de-al treisprezecelea sezon „Mic dejun cu un campion”. „Credem cu tarie ca este un numar norocos, cu toate superstitiile care l-au secondat de-a lungul istoriei. Si o sa dovedim ca astrele sunt de partea noastra, pentru ca v-am pregatit intalniri cu oameni frumosi si destepti, cu vieti de legenda ce va vor starni, fara indoiala, interesul”. Cum pe 9 martie s-au implinit 40 de ani de la zborului lui Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut roman este invitatul primei editii. In urma cu 40 de ani, Dumitru Prunariu devenea primul, dar si singurul pana acum, astronaut din Romania care calatorea in spatiul cosmic la bordul navetei sovietice Soiuz 40, alaturi de Leonid Popov. „Maretia si unitatea desavarsita a Pamantului vazut de sus m-au invatat sa fac binele”, marturiseste invitatul.

„Fratii de Vita” continua calatoria pe Drumul Vinului in fiecare sambata de la ora 17:00. In cel de-al doilea sezon vor descoperi zonele viticole printr-o noua perspectiva, vor „inventaria” cramele noi si vor „masura” noua dimensiune a oenoturismului romanesc. Gazdele au pregatit o prima editie de colectie, in care sunt adunate cele mai frumoase momente, locuri, intalniri…. amintiri. ,,Am descoperit vinuri… si nu doar atat!” spune Adrian Paduraru. ,,Am descoperit locuri… am descoperit trairi…. vii tinere…. sau vii in trecerea anotimpului… istorie, cunostinte noi despre o bogatie a noastra, a tuturor. Transformari, renastere, varietate, peisaje care nu ti se dezlipesc usor de retina…. Am descoperit oameni!”, spun ei.

„Sezonul acesta va fi putin atipic pentru noi”, marturisesc Andrei Barbu si Mihai Alexandrescu, gazdele „MotorVlog” (sambata, de la ora 17:30). „In primul rand, materialele de calatorie or sa fie destul de limitate din cauza contextului actual, asta cel putin pana ne vaccinam. Dar, partea buna e ca ne vom concentra pe mai multe sfaturi utile de cumparare, vom pune accent pe modele mai accesibile din perspectiva pretului si chiar avem o serie intreaga de materiale despre noile modele Dacia. In plus, in acest sezon vom avea mult mai multe masini electrice testate – fie ca vorbim despre pur electrice sau de tip plug-in hybrid, asa ca vom afla care sunt variantele ce merita luate in calcul si care mai degraba, nu”, adauga prezentatorii. . In prima editie descoperim padurile Vlasiei si din jurul lacului Snagov la volanul unei masini electrice si ajungem la conacul Marghiloman din Hageisti cu un foarte clasic 2.0 TDI cu tractiune integrala. In plus, testam abilitatile urbane ale unuia dintre cele mai scumpe modele din gama Renault.

„Pescar hoinar”, la aniversare. De 18 ani echipa emisiunii „Pescar hoinar” colinda malurile apelor, de la cele naturale la amenajarile piscicole, de la raurile de munte pana in Delta Dunarii, intr-o competitie loiala cu pestele, descoperind mereu locuri pitoresti si oameni interesanti. Duminica, de la ora 10:00, Eugen Roibu si Stefan Stoica, gazdele emisiunii, va invita in noi aventuri pe carari fara pulbere, visand, ca de obicei, la marea captura…