Home » Doua noi miniserii, vineri si sambata, la TVR1 si TVR2
Comunicate

Doua noi miniserii, vineri si sambata, la TVR1 si TVR2

Vineri si sambata, doua miniserii debuteaza la doua posturi:

La TVR 1, in 7 mai: productia BBC „Misterele adevaratului Sherlock Holmes: Doctorul Bell si domnul Doyle”, iar la TVR 2, in 8 mai: productia americana „La rasarit de Eden”.

Vineri, 7 mai, de la 21:10, la TVR 1 debuteaza miniseria produsa de BBC: „Misterele adevaratului Sherlock Holmes: Doctorul Bell si domnul Doyle”. Pe parcursul a cinci saptamani, veti urmari un thriller palpitant, cu accente gotice despre omul care a slujit ca model scriitorului Sir Arthur Conan Doyle pentru eroul Sherlock Holmes.

Producatorii BBC au gasit o varianta inteligenta de a aborda cu totul altfel subiectul Sherlock Holmes – care sta la baza filmului, fara ca personajul fictiv sa apara, in aceasta miniserie de televiziune. Scenariul este cu atat mai surprinzator cu cat el imbina realitatea cu fictiunea. Personajul central al intregii naratiuni este autorul care i-a dat viata lui Sherlock Holmes, scriitorul Sir Arthur Conan Doyle.

Actiunea se desfasoara in Edinburgh, la sfarsitul secolului 19. Tanarul Arthur Conan Doyle si mentorul sau, doctorul Joseph Bell, expert in medicina legala, isi unesc fortele pentru a rezolva cele mai misterioase cazuri de crima.

MISTERELE ADEVARATULUI SHERLOCK HOLMES: DOCTORUL BELL SI DOMNUL DOYLE (DR. BELL AND MR. DOYLE: THE DARK BEGINNINGS OF SHERLOCK HOLMES – Regatul Unit, 2000). Regia: Paul Seed. Cu: Ian Richardson, Robin Laing, Charles Dance, Dolly Wells

Sambata, 8 mai, de la ora 20:10, la TVR 2 debuteaza miniseria „La rasarit de Eden” -considerata cea mai fidela ecranizare a romanului omonim de John Steinbeck,.

Avand in distributie pe Timothy Bottoms, Jane Seymour si Bruce Boxleitner in rolurile principale, miniseria a obtinut un palmares impresionant, cele mai importante trofee fiind doua premii Globul de Aur: pentru cea mai buna mini-serie de televiziune si cea mai buna actrita intr-o mini-serie (Jane Seymour), precum si Premiul Emmy pentru cea mai buna scenografie.

Povestea biblica a fratilor Cain si Abel se repeta de-a lungul a doua generatii din familia Trask, intre sfarsitul Razboiului Civil American si Primul Razboi Mondial. Idealistul Adam si rebelul Charles mostenesc ferma tatalui lor si incearca s-o administreze impreuna, in ciuda neintelegerilor care sapa o prapastie intre ei. Aparitia in vietile lor a lui Cathy Ames, o femeie superba, manipulatoare si capabila de fapte cumplite, marcheaza destinele
celor doi frati Trask. Adam si Charles, si apoi descendentii lor, Aron si Caleb, par victimele unui lung sir de alegeri gresite si ale neputintei de a distinge intre bine si rau .

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/05/Poster-La-Rasarit-de-Eden.jpg