Home » Educatie financiara pe intelesul tuturor, la „Lumea financiara”
Antreprenoriat Comunicate Educatie

Educatie financiara pe intelesul tuturor, la „Lumea financiara”

Din 4 octombrie, jurnalistul TVR Narcis Popescu si invitatii sai explica mecanismele economice ale societatii actuale in emisiunea „Lumea financiara”. In fiecare marti, de la 18.00, la TVR 1.

„Cand vorbim despre educatie financiara, vorbim despre un proces complex, care inglobeaza planificarea responsabila a propriului buget, informare activa si intelegere a instrumentelor financiare pe care le utilizam. In contextul in care, conform statisticilor, Romania se afla in coada clasamentului la acest capitol, este firesc ca Televiziunea Romana, in acord cu misiunea publica pe care o are, sa aduca in prim-plan educatia financiara”, argumenteaza realizatorii emisiunii „Lumea financiara” completarea grilei de programe a TVR 1.

„Lumea financiara” isi propune sa descifreze complicatele mecanisme ale economiei, intr-un limbaj facil si celor care nu au studii de specialitate. Altfel spus, sa raspunda intrebarilor telespectatorilor cu privire la subiecte precum: cum functioneaza banii si sistemele financiare, care sunt mecanismele din spatele lor si cum ne putem noi folosi de acele mecanisme pentru a atinge independenta financiara; cum sa-ti gestionezi bugetul, modalitati de economisire responsabila; ce este Bursa si cum putem investi in actiuni; ce sunt sistemele de pensii, Pilonul II – V; cum ne ajuta o asigurare (de viata, locuinta, sanatate etc.); cum transformam economiile in investitii; care si ce sunt planurile de economisire; cum iesi din capcana datoriilor etc.

Programul va cuprinde atat dezbateri in studio, unde moderatorul Narcis Popescu va avea invitati specialisti in domeniul financiar, cat si interventii prin apeluri video, iar temele discutate vor fi sustinute de materiale inregistrate.

„Alaturi de specialistii invitati vom traduce economia pe intelesul tuturor, vom invata impreuna sa devenim administratori eficienti ai finantelor personale, iar incalcitele mecanisme economice nu vor mai parea atat de dificil de deslusit. Vom oferi informatii la zi despre Piata de Capital, Asigurari sau Pensii private, vom recomanda posibile solutii la problemele financiare personale si sugestii despre cum trebuie abordata calea spre a obtine profit”, adauga Narcis Popescu, moderatorul emisiunii „Lumea financiara”.

Pe langa experienta jurnalistica, Narcis Popescu se poate lauda si cu performante in mediul academic, fiind doctor in Stiinte Politice, la Universitatea din Bucuresti. Cu toate acestea, a decis sa aleaga jurnalismul, „pentru ca, spre deosebire de cercetarea stiintifica, jurnalismul se profila drept un domeniu mult mai dinamic si efervescent”. A inceput sa lucreze in presa scrisa, la ziarul Gandul, iar apoi a continuat, timp de 5 ani, in redactia Antena 3, unde a trecut, in scurt timp, de la reporter debutant la reporter special pe domeniul politic. Din aceasta toamna, Narcis Popescu modereaza emisiunea „Lumea financiara”, la TVR 1.

Emisiunea „Lumea financiara” se vede la TVR 1 din 4 octombrie, in fiecare marti, de la ora 18.00. De asemenea, telespectatorii o vor putea gasi pe www.tvrplus.ro.