Home » Elis Pavaje, 30 de ani de la infiintare Povestea celei mai mari companii de prefabricate din beton din Romania
Antreprenoriat Comunicate

Elis Pavaje, 30 de ani de la infiintare Povestea celei mai mari companii de prefabricate din beton din Romania

Elis Pavaje aniverseaza anul acesta 30 de ani de la infiintare, fiind cea mai longeviva si in acelasi timp, cea mai mare companie de productie din domeniul prefabricatelor din beton, din Romania.
„Suntem foarte mandri ca in cele trei decenii am reusit sa pastram valorile cu care am pornit la drum: respectul pentru clienti, angajati si comunitate si atentia pentru mentinerea calitatii. In 1991 eram la inceput de drum, acum inca nu suntem nici la jumatate, mai avem multe de dezvoltat, perfectionat, inovat. Avem incredere in ceea ce am construit impreuna si ne dorim ca ambitia si determinarea celor care lucreaza in aceasta companie sa ramana un reper si in viitor” a mentionat Emil Gota, directorul general al companiei.
Povestea Elis Pavaje incepe in 1991 ca o mica afacere de familie ce folosea un utilaj artizanal realizat de catre domnul Elisiu Gota pentru productia de pavele. Astazi, Elis Pavaje reprezinta o echipa formata din peste 550 de angajati ale caror eforturi asigura o productie de peste 16.000 mp de pavele pe zi in patru unitati de productie si care au avut ca rezultat o cifra de afaceri de 287,3 milioane lei in 2020.
Elis Pavaje a investit pe parcursul anilor in tehnologie, in produse, in materiale informative pentru a facilita patrunderea produselor pe piata, a urmarit tendinte si a cautat sa raspunda nevoilor clientilor, devenind un brand apreciat pe piata prefabricatelor din beton. In tot acest timp, cea mai importanta valoare a fost si este in continuare, dezvoltarea si motivarea angajatilor, ca dovada faptul ca 52 dintre angajati au ramas fideli companiei de peste 15 de ani.

30 de ani sau 21 de milioane de metri patrati cu pavele si 20 milioane de metri liniari de borduri
„In cei 30 de ani am cautat sa oferim o solutie viabila pentru amenajarile exterioare si credem ca am reusit, pana in acest an avand peste 150.000 de lucrari realizate cu 21 de milioane de metri patrati cu pavele Elis Pavaje si peste 20 milioane de metri liniari de borduri. De asemenea, in timp ne-am dezvoltat expertiza, trecand de la productia de prefabricate din beton la productia de piatra cubica si de la montajul pavelelor si bordurilor la lucrari de antrepriza generala in amenajari exterioare.” a precizat Vasile Gota, directorul executiv Elis Pavaje.

30 de momente importante din evolutia companiei:
● 1990. Ideea care a stat la baza intemeierii firmei a aparut in Germania, in 1990, cand la invitatia prietenilor, sotii Elisiu si Samza Gota s-au dus sa vada cum si ce se lucreaza in „lumea libera”. De acolo s-au intors cu o bucata de pavea care avea sa insemne viitorul familiei Gota si apoi, al companiei ELIS PAVAJE
● 1991. Afacerea a fost demarata de catre sotii Gota Elisiu si Samza, care au pornit cu o productie de doar 6 mp/zi, realizata pe un utilaj artizanal, conceput de domnul Gota.
● 1993. S-a obtinut primul contract important, sediu BCR Deva, de 1300 mp. Lucrarea respectiva este si azi in stare foarte buna, motiv pentru care pavelele nu au fost inlocuite nici pana acum.
● 1995. Daca la inceput angajatii firmei erau chiar membrii familiei Gota, incepand din acest an s-au facut angajari, Dan Ioan fiind cel mai vechi angajat (prezent si astazi in firma)
● 1995. A fost achizitionata prima masina moderna de producere a pavelelor si bordurilor, din Italia, cu o capacitate de 50 mp / schimb.
● 1999. Prima hala de productie (Petresti Alba) de 1300 mp. Compania a achizitionat un utilaj pentru producerea pavelelor si bordurilor din Italia, dublandu-si astfel capacitatea de productie.
● 2001. S-au realizat din nou investitii semnificative: o statie betoane din Italia (credite din surse BERD) si o noua masina pentru productia pavelelor si bordurilor din Germania, ce a permis o noua dublare a volumelor, cat si o crestere a calitatii acestora.
● 2003. S-a achizitionat inca un utilaj pentru productia pavelelor si bordurilor, din Germania. De asemenea, sunt achizitionate din Ungaria 10 modele noi de matrite de pavele, crescand astfel varietatea produselor oferite clientilor.
● 2003. A fost inregistrata la OSIM marca ELIS PAVAJE care, cu exceptia unor mici stilizari, a ramas in timp, neschimbata si a devenit un brand usor recognoscibil in piata.
● 2005. A fost demarat un proiect de mare anvergura, prin care s-a achizitionat o linie tehnologica de produs pavele avand incorporata o tehnologie de ultima ora, cu o productie automatizata pentru producerea pavelelor si bordurilor (1000 mp/schimb).
● 2006. S-a trecut la distributie nationala dupa ce a fost infiintata reteaua de distributie formata dintr-un director de vanzari si 6 reprezentanti vanzari regionali
● 2006. S-a achizitionat prima statie de beton marfa pentru constructii, la Petresti
● 2007. A fost demarata constructia unei noi fabrici de producere a pavelelor in Stoenesti, jud. Prahova. Fabrica a inceput sa produca din vara anului 2008 cu capacitate de 4500 mp de pavele pe zi.
● 2008. S-a investit intr-o ampla campanie de imagine, in urma careia numele Elis a devenit binecunoscut. A fost dezvoltata identitatea vizuala care este si astazi apreciata si recunoscuta.
● 2009. Domnul Elisiu Gota preda stafeta conducerii companiei celor 2 fii ai sai: Emil si Vasile. Emil Gota preia functia de director general, iar Vasile Gota devine director executiv.
● 2009. Elis Pavaje devine primul producator de blocheti din Romania, in urma unei investitii de 200.000 euro si achizitionarii licentei de productie de la Keystone, SUA
● 2010. Pentru angajatii care veneau la fabrica din zonele limitrofe localitatii Petresti, s-au achizitionat 140 biciclete. Unele au fost bine pastrate si se mai folosesc si azi.
● 2014. A avut loc o actiune de amploare de impadurire a 12.000mp,in parcul Arini, impreuna cu membrii Tasuleasa Social si elevi ai Liceului Lucian Blaga din Sebes. Parcul Arini a fost selectat pentru actiunea de reimpadurire deoarece dupa defrisarea zonei nu a fost gandita o actiune de reimpadurire, ceea ce ar fi avut un impact negativ asupra comunitatii. Parcul este foarte important pentru localnici, fiind singurul spatiu verde cu o suprafata mare din zona.
● 2015. Se investeste intr-un utilaj pentru productia elementelor de canalizare din beton.
● 2016. A fost demarata in localitatea Secuienii Noi, jud. Neamt constructia unei noi fabrici cu o linie automatizata de productie cu capacitate de 5000 mp de pavele pe zi si linie de productie pentru elemente pentru camine si tuburi din beton.
● 2016. Compania isi diversifica serviciile, preluand lucrari integrale de infrastructura, de la terasamente si canalizare pana la asfaltare, prin departamentul propriu de executie si montaj.
● 2017. Deschiderea celui mai mare showroom de pavele si produse din beton vibropresat, aproximativ 3000 mp, la sediul din Stoenesti, jud. Prahova.
● 2017. Se achizitioneaza o statie de asfalt la Oarda, in jud Alba
● 2018. Se finalizeaza achizitia fabricii de prefabricate de beton din Vintu de Jos, de la Fruhwald AG.
● 2018. Se achizitioneaza o linie de productie de la compania Prefabricate Vest, ce se instaleaza pe platforma fabricii de la Vintu de Jos
● 2018. Se achizitioneaza o sectie de productie de piatra cubica, de la Almasu Mare, care livreaza repere (piatra cubica si borduri) cu fete splitate si antichizate, pe mai multe dimensiuni.
● 2019. Se redeschide fabrica Vintu de Jos dupa finalizarea procesului de retehnologizare, refacerea platformelor de productie si a halelor de depozitare.
● 2020. Elis Pavaje isi extinde oferta cu o noua categorie de produse: Placile ceramice de exterior, Meissen SOLID (produse ale grupului Cersanit), pentru care este unic distribuitor in Romania.
● 2020. Pe parcursul anilor, compania isi mentine pozitia de lider pe piata prefabricatelor din beton vibropresat, ajungand la finalul anului 2020 la cea mai mare cota de piata, de peste 25% (conform studiului realizat pe piata prefabricatelor din beton, Neomar Consulting 2021)
● 2021. Investim in campania „Paseste cu incredere in scoala”, ce vizeaza reamenajarea unui numar anual de minim 5 curti de scoli din mediul rural. Pana in acest moment au fost amenajate doua curti de scoli din judetul Arges.
“Campania “De 30 de ani va inspiram in amenajari” va continua cu evenimente atat pentru clienti cat si pentru angajatii nostri, pentru a sarbatori impreuna! Ne propunem ca si in urmatorii 30 de ani sa pastram acelasi nivel de implicare, sa implementam noi inovatii in beneficiul clientilor nostri si sa asiguram servicii de un inalt profesionalism” a mai declarat Emil Gota.

Despre Elis Pavaje
Infiintata in 1991, in Petresti, judetul Alba, compania ofera in prezent un sistem complet de produse si servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la productie prefabricate din beton vibropresat, consultanta si proiectare, pana la transport, montaj si intretinere pavaj. Elis Pavaje are in prezent patru unitati de productie, cu o capacitate de productie de cca 20.000 mp pavaj/zi. Produsele Elis sunt disponibile in retelele de bricolaj, intr-o retea vasta de distribuitori, precum si in showroom-urile proprii din Petresti (Alba), Stoenesti (Prahova), Secuienii Noi (Neamt), Vintu de Jos (Alba). Pentru detalii, consultati www.elis.ro