Comunicate

Exclusiv „Reteaua de idoli” Stategia Paulei Seling pentru a fi in top la Eurovision

Eurovision 2021 este pe cale sa inceapa si doar cateva zile ne mai despart pana cand Romania va performa pe scena de la Rotterdam. Nu intamplator, Irina Pacurariu a invitat la „Reteaua de idoli”, duminica, 16 mai, o artista cu totul speciala, un nume cu rezonanta intre participantii concursului muzical international: Paula Seling. Despre frumoasa si talentata interpreta se stie ca se numara printre cele mai bune voci feminine din Romania, iar timbrul sau special a fost premiat, de-a lungul anilor, cu numeroase trofee. Pasiunea sa cea mare ramane insa Eurovision, unde a urcat pe podium de doua ori: in 2010, pentru piesa „Playing with Fire”, cantata impreuna cu Ovi, si in 2014, cand a fost votata cea mai frumoasa concurenta din competitie. Duminica, 16 mai, de la ora 18:00, Paula Seling vine la „Reteaua de idoli” pentru a vorbi despre destin, alegeri, pasiuni, proiecte si mai ales despre Eurovision, de la etapa nationala pana la finala internationala. Ce spun strainii despre Romania? Cum sa te feresti de hateri? In ce consta o pregatire serioasa inainte de a urca pe scena? Sunt cateva dintre intrebarile la care vom afla raspuns duminica, 16 mai, la TVR 2.

„Am participat de sapte ori la Selectia Nationala Eurovision. Prima data a fost in 1998, cu piesa „Te iubesc”, scrisa de Marius Teicu. Am cantat alaturi de formatia „Talisman”, care pe atunci era in voga. Am prins gustul si apoi am tot incercat… Am participat si alaturi de „Provincialii”, cu o melodie scrisa de domnul Carcota. Mi s-a parut normal sa raspund pozitiv propunerii de a ma inscrie la Selectia Nationala. In 2009, am fost in juriu de la „Cerbul de Aur” si l-am observat pe „domnul Ovi” (Ovidiu Cernauteanu – n.r.). Suntem atat de buni amici incat si cand nu este de fata imi vine sa il ironizez si ii zic „domnul Ovi”, spune Paula Seling, zambind.
Alaturi de cantaretul si compozitorul roman Paula Seling a castigat de doua ori Selectia Nationala si a participat la Eurovision: in 2010, cand a obtinut o clasare pe locul al treilea (cea mai buna din istorie, la fel ca Luminita Anghel in 2005), la Oslo, cu piesa „Playing with Fire” si in 2014, cu melodia „Miracle” (s-a clasat in prima jumatate a topului final, ocupand locul al 12-lea). Asa a descoperit ca Eurovision este un concurs complicat, unde, pentru a reusi sa atragi atentia, conteaza foarte multi factori si ca trebuie sa gasesti mici highlight-uri prin care sa iesi in evidenta.

„In 2010, cand a mers la Eurovision, Radu (Radu Bucura, sotul Paulei Seling-n.r.), s-a gandit cum sa reprezinte mai bine „Playing with Fire”, printr-un pian cu doua capete, care a devenit practic emblema. Strategia a fost atat de bine gandita, incat tuturor le-a ramas in minte pianul transparent cu doua capete. Sa fii artist la Eurovision este o pozitie care trebuie gestionata din mai multe perspective. Oamenii intrebau entuziasmati: De unde sunteti? Raspundeam: din Romania si imediat vedeam cum se schimba perceptia. Unii stiau ceva despre Romania … mai mult de „Dracula” si de „Castelul Bran”. Eurovision a fost pentru mine un fel de revelatie. Atunci am intalnit „hater-ii” de pe retelele de socializare. Imi scriau foarte multi, doar din dorinta de a desfiinta. Stii ce am facut? Am inchis calculatorul… Am iesit de pe net si am rugat un prieten sa se ocupa de retelele de socializare pentru ca fanii trebuiau tinuti la curent. Noi ne-am concentrat pe ceea ce aveam de facut. Eu aveam o partitura foarte grea la „Playing with Fire”, pe la mijlocul melodiei urcam, urcam… pana la o nota foarte inalta in octava a treia. E foarte greu sa canti nota respectiva daca esti obosit sau sub presiunea live-ului. A trebuit sa ma pregatesc foarte serios, in fiecare zi mergeam la doamna Gabriela Dutescu, terapeutul meu vocal. Toate astea au facut parte din pregatire. Am anulat orice nu era important din program si timp de doua luni m-am pregatit ca pentru o competitie olimpica”, a adaugat Paula Seling la „Reteaua de idoli”.