Home » Federatia Coalitia pentru Educatie are o noua conducere
Comunicate Educatie

Federatia Coalitia pentru Educatie are o noua conducere

19 mai 2021 – In luna aprilie, cele 16 organizatii membre ale Federatiei Coalitia pentru Educatie s-au reunit la Adunarea Generala, ocazie cu care au fost prezentate Raportul si Bilantul pe anul 2020. Ca urmare a implinirii termenului de mandat si a retragerii, de la 1 martie 2021, a Danielei Visoianu din pozitia de Presedinta, au avut loc alegeri pentru Consiliul Director al Coalitiei.
Membrii noului Consiliului Director, alesi in data de 16 aprilie 2021, pentru un mandat de trei ani sunt:
• Diana Certan, Presedinta, din partea Organizatiei Umanitara CONCORDIA
• Claudia Cochina, din partea Asociatiei Aproape de TINEri
• Simona David Crisbasanu, Vicepresedinta, din partea Asociatiei ROI
• Fabiola Hosu, din partea Asociatiei Fabiola Hosu, Questfield
• Claudia Lixandru, din partea Roma Education Fund
• Anda Serban, Secretar General, membru extern
• Daniela Visoianu, din partea Asociatiei C4C – Communication for Community
Mai multe informatii despre cei sapte membri ai Consiliului Director gasiti aici .
Diana Certan, noua Presedinta a Coalitiei pentru Educatie:
”Sunt bucuroasa ca am decis sa imi asum acest mandat si ma onoreaza increderea colegilor mei si a organizatiilor pe care le reprezinta. Vom continua sa construim pe ceea ce am reusit sa facem bine, pe ceea ce stim ca functioneaza, avand ca repere directiile strategice stabilite prin Manifestul Coalitiei pentru Educatie.
Am fost implicata in acest proiect inca din anii in care visam la o coalizare a celor pasionati de transformarea educatiei. Cei sase ani de mandat ca membra in Consiliul Director au insemnat ani de crestere profesionala, de intelegere a domeniului, astfel incat am increderea ca putem aduce Federatia la o etapa de dezvoltare si consolidare a rolului sau de avocat pentru cresterea calitatii educatiei.
Le multumesc tuturor celor care s-au implicat si in special Danielei Visoianu pentru contributia majora in ceea ce priveste formarea si dezvoltarea Coalitiei, precum si in pozitionarea publica a organizatiei ca un actor competent, care promoveaza politici publice bazate pe date si cercetari, cu impact in cresterea calitatii educatiei pentru fiecare elev si profesor.”
Simona David Crisbasanu, Vicepresedinta:
”Am ales ca, impreuna cu Diana Certan, sa raman in Consiliul Director si sa-mi aduc in continuare contributia in ceea ce priveste comunicarea externa a Coalitiei pentru Educatie. Raman alaturi de reprezentantii mass-media, carora le multumesc, impreuna cu ceilalti colegi, pentru deschiderea si colaborarea din ultimii ani.
Coalitia este mai mult decat suma membrilor si sunt convinsa ca, impreuna, putem avea o voce mai puternica si un impact la nivel de sistem prin schimbari la nivel de politici publice, pe care ar fi dificil sa le generam de unii singuri. Am incredere ca impactul Federatiei in acest domeniu poate sa creasca printr-o comunicare mai buna si prin punerea in valoare a expertizei membrilor Coalitiei.”
Daniela Visoianu, membra, ex-Presedinta a Federatiei (2015 – 2021):
”Sunt profund recunoscatoare pentru acest proiect care a venit in vremea maturitatii mele profesionale si care a fost un urias spatiu de crestere alaturi de colegi profesionisti si lideri din domeniu. Sunt recunoscatoare echipei din Asociatia C4C Communication for Community, care mi-a fost «baza de incredere si stabilitate» pentru ca eu sa imi asum, cu forta, determinare si timp, acest proiect de voluntariat. Am avut sansa sa construiesc punti si o demonstratie de colaborare pentru sectorul neguvernamental din Romania.
Voi ramane aproape de colegele mele pentru etapa de tranzitie, aproape de domeniul educatiei pentru restul carierei mele profesionale si voi aloca mai mult timp activitatilor didactice, de formator, mentor si coach.”
In activitatea sa, Consiliul Director al Coalitiei tine seama de directiile centrale stabilite de Manifestul Coalitiei care fac referire la: participare si echitate; calitatea resurselor umane; curriculum si evaluare; descentralizare reala; finantare si buna guvernanta. Mai multe informatii despre viziunea operationala pentru 2021-2024 prezentata in cadrul Adunarii Generale puteti citi aici.
***
Despre Coalitia pentru Educatie:
Fondata in 2015, Coalitia pentru Educatie reuneste organizatii neguvernamentale active in domeniu si sustine dezvoltarea scolii in care fiecare vrea si poate sa isi implineasca potentialul.