Antreprenoriat Comunicate

#BusinessSkills4Women: 50 de femei diagnosticate cu cancer pot invata gratuit cum sa isi construiasca propria afacere sau sa o dezvolte pe cea existenta

De 8 martie, Asociatia Mamprenoare lanseaza a doua editie a programului de dezvoltare personala si profesionala a femeilor.

 De Ziua Femeii, Asociatia Mamprenoare, cea mai mare comunitate de mame antreprenoare din Romania, lanseaza a doua editie a programului #BusinessSkills4Women, program gandit pentru dezvoltarea personala si profesionala a femeilor din Romania si din Diaspora. Cea mai importanta componenta a acestei editii este alocarea a 50 de locuri in program persoanelor diagnosticate cu cancer, precum si fetelor cu varsta peste 16 ani ale acestora. Ideea a venit chiar de la unul dintre traineri, Gabriela Tichelea, supravietuitor al unui cancer de gradul de III.

”Nu poti sa iti faci planuri pe termen scurt, cand tratamentul e pe termen lung. Dar ai nevoie sa iti faci un plan. Fie ca e despre viata personala sau profesionala, te va ajuta sa fii mai puternica, sa privesti spre viitor, sa nu iti plangi sau sa ti se planga de mila. Pentru ca nu ai nevoie de compatimire, ai nevoie sa ti se transmita incredere si apreciere. Ai nevoie ca aceia din jurul tau sa te trateze ca pe un om normal, dar, bineinteles, cu intelegere pentru ritmul tau, pentru oboseala organismului.”

 ”Asta am ”primit” eu in comunitatea Mamprenoare. Aici am fost tratata ca un om normal, cu intelegere si deschidere. Au fost doamne care m-au recomandat unor companii si asa am ajuns sa facilitez team building-uri chiar in plin proces de chimioterapie. Am fost implicata in campania “Incalta un copil de toamna”, am tinut programe de dezvoltare pentru team leader-i si am inceput un curs de dezvoltare personala. Toate astea in perioada tratamentului, fara par, cu dureri foarte mari in tot corpul. Dar sentimentul ca fac parte dintr-un proiect, ca ma simt inclusa, asta m-a ajutat sa privesc cu mai mare incredere spre viitor”, spune Gabriela Tichelea, coach si fost sportiv de performanta.

Din 2014, Gabriela creeaza si livreaza programe transformationale in domeniul leadership-ului, coaching-ului, comunicarii si lucrului in echipa. A generat nenumarate schimbari autentice pentru imbunatatirea performantei clientilor ei, iar acum isi doreste sa faca acest lucru pentru cat mai multe femei aflate la inceput sau la rascruce de drumuri.

Traineri cu experienta in afaceri

 Alaturi de Gabriela, ceilalti facilitatori ai programului #BusinessSkills4Women sunt tot antreprenori in educatie:

  • Oana Pocan actrita, trainer, cadru universitar la UBB Cluj, – Facultatea de Teatru si Film; are 13 ani de experienta ca profesor de vorbire scenica la facultate si de 7 ani e trainer de dezvoltare personala si profesionala prin teatru pentru adultii non-actori;
  • Diana Metesan: trainer, Visual Storyteller; specialist in marketing, comunicare si strategii de brand cu o experienta de 18 ani; e creator de povesti si vizualuri pentru brandurile care isi doresc sa se exprime diferentiat pe piata pentru a-si gasi valorile comune cu audienta potrivita lor.
  • Alina Bota: economist, executive coach, trainer si consultant; are 20 de ani de experienta in recrutarea, trainingul si managementul echipelor de vanzari; in urma cu 7 ani a fondat comunitatea Mamprenoare si de atunci insoteste femeile in drumul lor spre succes, prin diverse programe de personal branding, public speaking, coaching, consultanta, dar si cu ajutorul instrumentelor dezvoltate in cadrul Mamprenoare Business Hub.
https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/03/BusinessSkills-traineri.jpeg

#BusinessSkills4Women vine in sprijinul tuturor femeilor care se confrunta cu o perioada dificila, dar si celor care pur si simplu vor sa se dezvolte profesional: angajate, somere, antreprenoare, studente, chiar si eleve cu varsta peste 16 ani.

Programul are ca obiectiv principal dezvoltarea increderii femeilor si fetelor in fortele lor proprii cu scopul de a-si implini aspiratiile profesionale. Abilitatile pe care le vor aprofunda in cadrul programului le vor ajuta sa fie mult mai constiente de punctele lor forte, mult mai organizate pentru a putea face fata multiplelor task-uri si responsabilitati, vor sti cum pot sa isi monetizeze la maximum abilitatile astfel incat sa obtina venitul pe care il merita si vor avea curajul sa vorbeasca despre abilitatile lor.”

 Este un imbold de care au nevoie si femeile care au trecut prin cancer, am descoperit asta stand de vorba chiar cu trei dintre membrele Mamprenoare Romania, supravietuitoare ale acestei boli. Asa s-a nascut ideea, asa am realizat si nevoia de a le avea pe fiicele lor aproape. O nevoie pe care o au toate mamele, deci incurajam participarea elevelor cu varsta peste 16 ani si a mamelor care isi doresc sa participe impreuna cu fiicele lor, oferindu-le astfel oportunitatea de a petrece timp de calitate impreuna si de a discuta subiecte legate de profesie, cariera si dezvoltarea unei afaceri”, declara Alina Bota, presedintele Asociatiei Mamprenoare.

 Egalitatea de gen trebuie sa devina o constanta (si) in afaceri!

Participarea femeilor in programe de dezvoltare personala si profesionala este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea economica a unei tari. In 2021, femeile detineau doar 20% din companiile din intreaga lume, iar veniturile acestora erau in medie cu 23% mai mici decat ale barbatilor.

”Editia din 2022 a acestui program a avut un impact semnificativ asupra participantelor, femei antreprenor, si a contribuit la cresterea gradului de ocupare a femeilor in sectorul de afaceri. In plus, oferirea de cursuri de abilitati de afaceri a ajutat femeile sa ia decizii informate si sa dezvolte strategii de supravietuire in perioada de criza, dar si sa creasca profitul afacerilor lor”, spune Alina Bota, economist.

 Ce presupune programul? Training online: 2 ore pe saptamana, timp de 3 luni

Programul #BusinessSkills4Women Editia a II-a se desfasoara in doua sesiuni, una de primavara (aprilie-mai-iunie) si una de toamna (septembrie-octombrie-noiembrie), urmate de o gala de absolvire si de premiere, in luna decembrie.

Programul are o durata de trei luni si este compus din patru module: Discover, Organize, Monetize si SpeakUP. Intalnirile sunt organizate intr-un format online, de doua ore pe saptamana.

Costul programului este de 480 lei/persoana, sub forma de donatie in asociatie, o parte din fonduri urmand sa fie utilizate pentru cele 50 de burse destinate femeilor cu afectiuni oncologice.

INSCRIERILE in program se fac, pana pe 30 martie in cazul sesiunii de primavara, pe site-ul Asociatiei Mamprenoare.