Home » Finala Campionatului European de Fotbal EURO U21 se vede la TVR 2
Sport

Finala Campionatului European de Fotbal EURO U21 se vede la TVR 2

Cele mai tari doua echipe de tineret de pe continent isi disputa titlul de campion. Duminica, 6 iunie, de la ora 21:53, TVR 2 ofera microbistilor, in direct si in exclusivitate de la Ljubljana, un adevarat regal fotbalistic: meciul dintre Portugalia si Germania, in finala Campionatului European de Fotbal EURO U21.
Intalnirea invingatoarelor celor doua semifinale va fi comentata de Marian Olaianos si Emil Hossu-Longin, „vocile” echipei U21.

„Germania ajunge pentru a 3-a oara consecutiv in finala CE de tineret si am fost foarte aproape sa avem aceeasi finala ca la precedentele doua editii, Germania – Spania, daca spaniolii nu ar fi pierdut mai mult decat surprinzator in fata Portugaliei. In aceste conditii, Germania, egala Romaniei in faza grupelor, este marea favorita pentru castigarea titlului. Ramanem cu regretul ca Romania, chiar daca nu a pierdut, a ratat calificarea in fazele finale ale competitiei. Peste 2 ani, turneul va fi gazduit de Romania si avem obligatia sa construim o echipa care sa se bata la titlu”, a spus Marian Olaianos.

Reprezentativa de tineret a Portugaliei a reusit sa se califice in finala Campionatului European U21 de fotbal masculin dupa ce a invins, la limita, cu ajutorul unui autogol, reprezentativa similara a Spaniei, campioana en-titre. Portugalia s-a calificat astfel in a treia sa finala la aceasta categorie de varsta, lusitanii pierzand finalele din 1994 si 2015.
Germania va juca a treia sa finala consecutiva, avand in palmares doua titluri, in 2009 si 2017.

Dupa incheierea Campionatului European de Fotbal U21 din Ungaria si Slovenia, atentia iubitorilor de sport se muta pe continentul asiatic, la Tokyo. TVR ofera telespectatorilor sai, in exclusivitate, in perioada 23 iulie – 8 august 2021, editia cu numarul treizeci si doi a Jocurilor Olimpice de vara, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.