Home » FITS 2022 va prezenta spectacole aeriene cu drone in locul focurilor de artificii
Teatru si Film

FITS 2022 va prezenta spectacole aeriene cu drone in locul focurilor de artificii

Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS) va prezenta spectacole aeriene cu drone, nepoluante pentru mediul inconjurator, la festivitatile de deschidere si de incheiere a celei de-a XXIX-a editii, care se va desfasura in perioada 24 iunie – 3 iulie 2022.
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), organizatorul FITS, isi doreste ca pentru editia de anul acesta sa renunte la focurile de artificii si sa opteze pentru o solutie prietenoasa cu mediul, care nu are efecte negative asupra locuitorilor Sibiului si nici asupra animalelor de companie ale acestora.
„Sibiul este un oras SMART, preocupat de solutiile alternative si nepoluante, iar noi dorim sa ne aliniem acestei tendinte. Din grija pentru sanatatea oamenilor si a naturii, dorim sa oferim publicului nostru o alternativa digitala la traditionalul foc de artificii. Acest lucru va aduce beneficii pentru mediu, iar spectatorii se vor bucura de momente artistice de exceptie, fiind pentru prima data cand in Romania este prezentat un astfel de concept in cadrul unui festival de teatru”, spune Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
In acest sens, TNRS a lansat procedura de licitatie publica pentru servicii de afisaje vizuale de lumini aeriene cu drone in cadrul Festivalului International de Teatru Sibiu 2022, care va cuprinde doua momente nocturne vizuale diferite, unul de “deschidere”, si unul de “inchidere”, integrate pe un fond muzical, cu vizibilitate din mai multe puncte din jurul evenimentului. Durata fiecarei reprezentatii vizuale va fi de 12 minute, in intervalul orar 23.00 – 24.00 al datelor de 24 iunie, respectiv 3 iulie, in functie de programul Festivalului si corelat cu aprobarea locala a AACR – Turnul de Control Aerian Sibiu. Spectacolele vor fi organizate respectand toate normele de siguranta si vor avea loc deasupra unui perimetru delimitat, in zona de parcare a TNRS.
Cea de-a XXIX-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in perioada 24 iunie – 3 iulie 2022 si va avea tema „Frumusete/Beauty”.