Comunicate Medicina

Germania doneaza Romaniei 40 de aparate de ventilatie pulmonara in valoare de peste 286.000 de euro

Republica Federala Germania doneaza Romaniei 10 aparate de ventilatie pulmonara de tip Trilogy Evo O2 produse de Philips GmbH Respironics si 30 de aparate de ventilatie pulmonara de tip Lumis 150 produse de ResMed, dispozitive medicale destinate tratamentu lui pacientilor care sufera de forme medii si grave de COVID 19.
Valoarea totala neta a acestor echipamente se ridica la peste 286.000 de euro , iar livrarea este asteptata in Romania in cursul zilei de joi, 17.12.2020.
Ambasadorul Cord Meiera Klodt : In toata Europa ne luptam cu un nou val al pandemiei. Din nou este necesara o solidaritate speciala intre parteneri coloana vertebrala a Uniunii noastre Europene comune. Prin urmare sunt foarte incantat ca putem da Romaniei o mana de ajutor in lupta impotriva noului coronavirus prin aceasta livrare de 40 de ventilatoare Germania si Romania, prin cele doua guverne si ambasade, au colaborat excelent la derularea rapida a acestei livrari . Mesajul este clar si precis: aceasta pandemie ne afecteaza pe toti si va fi invinsa numai atunci cand va fi invinsa de toti. De aceea trebuie sa ne ajutam reciproc oriunde putem“
Ministrul Sanatatii Nelu Tataru: “Apreciez gestul de solidaritate al partenerilor nostri germani. Anul acesta ne-a demonstrat ca solidaritatea este esentiala in lupta impotriva noului coronavirus. Europa se confrunta din nou cu o crestere rapida a numarului de cazuri, ceea ce pune o presiune puternica asupra sistemelor de sanatate si a personalului medical. Acest lucru nu a impiedicat insa statele membre sa isi ofere ajutorul unele altora si sa puna in comun resursele de care dispun. Este nevoie permanenta de aparatura medicala si medicamente pentru gestionarea crizei si multumesc guvernului Republicii Federale Germania pentru ajutor.
Cele 40 de ventilatoare pulmonare vor ajunge in unitatile medicale care au nevoie de o suplimentare a numarului de echipamente medicale.”

Dispozitivele medicale de tip Trilogy Evo O2 permit ingrijirea continua s-au intermitenta a pacientilor si pot fi utilizate atat pentru ventilatia invaziva, cat si pentru cea non invaziva, iar cele de tip Lumis 150 sunt concepute pentru ventilatia non invaziva a pacientilor care sufera de insuficienta respiratorie acuta. Ambele tipuri de aparate sunt utilizate cu succes in Germania pentru tratamentul bolnavilor de COVID 19.