Comunicate

Germania sprijina cadrele didactice din invatamantul in limba germana din Romania cu peste 1,33 milioane de euro

Republica Federala Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucuresti, sprijina si in acest an proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania” cu o suma totala de 1.333.260 de euro. Finantarea initiala de 753.260 de euro a fost majorata cu 580.000 de euro.
Ambasadorul Dr. Peer Gebauer si directorul general al Fundatiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat acordul de finantare in valoare de 1.333.260 de euro pe 30 noiembrie, la Ambasada Germaniei la Bucuresti. Cu aceasta suma, mai mult de 900 de profesori si educatori pot fi sprijiniti cu indemnizatii. Scopul este de a asigura o predare de inalta calitate in limba germana. De asemenea, proiectul sprijina echipe de autori care redacteaza sau actualizeaza manuale moderne pentru invatamantul in limba germana materna din Romania.
Ambasadorul Dr. Peer Gebauer: „Cu putin timp inainte de sfarsitul anului aniversar, in care sarbatorim 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie romano-german, putem creste din nou semnificativ fondurile pentru invatamantul in limba germana din Romania. Acest lucru ma bucura foarte mult, deoarece este un proiect foarte important pentru promovarea limbii germane, pentru minoritatea germana si pentru intelegerea reciproca.
Peste 23.500 de copii si elevi vor beneficia de cursuri de limba germana. Prin acest proiect, investim in urmatoarea generatie de profesori vorbitori de limba germana si dorim sa contracaram migratia acestora catre alte profesii. Prin masuri suplimentare de formare profesionala si manuale moderne, in Romania se poate oferi o educatie in limba germana de inalta calitate pedagogica.
Tratatul de prietenie dintre Romania si Republica Federala Germania a stat la baza cooperarii in domeniul scolar timp de 30 de ani. De asemenea, de 30 de ani, Fundatia Saxonia a desfasurat in mod constant activitati in domeniul social si in cel al dezvoltarii economice si s-a ocupat inca de la inceput de proiectul de sustinere a cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania.”
Scopul acestui sprijin este de a promova limba germana la nivel de limba materna in scolile de stat si in institutiile de invatamant din Romania si de a reduce deficitul de cadre didactice calificate. Prin perfectionarea periodica a profesorilor vorbitori de limba germana si prin elaborarea de manuale moderne in limba germana, proiectul isi propune sa le permita elevilor din Romania sa continue sa invete limba germana la nivel nativ in viitor. Mai mult, tinerii vorbitori de limba germana vor fi motivati sa urmeze o cariera didactica.
Context:
Proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania” este promovat de Ambasada Germaniei inca din anul 2015. Mai multe informatii despre modul in care profesorii si educatorii pot lua parte la proiect pot fi gasite pe site-ul Fundatiei Saxonia: https://fundatia.saxonia.ro/ro/noutati/article/foerderung-von-lehrkraeften-im-deutschsprachigenschulwesen-
rumaeniens-1/

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/12/IMG-8220-scaled.jpg