Comunicate

Gheorghe Zamfir a petrecut ziua de nastere alaturi de Iuliana Tudor si echipa TVR

Interviul eveniment „Gheorghe Zamfir 80″ poate fi urmarit in exclusivitate la TVR 1 duminica, pe 11 aprilie, de la ora 21:10.

Pe 6 aprilie, in ziua in care maestrul Gheorghe Zamfir a implinit 80 de ani, Iuliana Tudor si echipa TVR l-au asteptat la Ateneul Roman, locul in care celebrul naist debuta pe scena, in 1959. Maestrul a acordat un interviu in exclusivitate vedetei TVR, interviu ce il prezinta pe Gheorghe Zamfir – omul, dar si muzicianul, cu tot ce inseamna cariera sa, desfasurata pe toata planeta. Interviul „Gheorghe Zamfir 80″, presarat cu momente din Arhiva TVR si din arhiva personala a maestrului, poate fi vazut in exclusivitate la TVR 1 duminica, pe 11 aprilie, de la ora 21:10.

Aflat intr-o forma extraordinara, Gheorghe Zamfir a povestit, a ras, a plans si s-a emotionat timp de patru ore, cat a durat inregistrarea. Telespectatorii TVR 1 vor afla primii lucruri inedite din viata si cariera maestrului. Si tot atunci, vom vedea in premiera si in exclusivitate partituri in manuscris ale ultimelor sale lucrari.
„O varsta rotunda, 80, doar un numar! Unii ar spune ca e mult, poate, dar dragostea de neamul meu si de muzica acestuia nu are varsta! Dumnezeu mi-a dat un tel si un drum si, slava Lui, am reusit, cu umilul meu talent si o imensa cantitate de munca si daruire totala, sa-i implinesc vrerea! Sper sa mi se mai ingaduie sa va impartasesc din toate darurile si harurile mele si pentru asta doar sa ma iubiti! Eu va iubesc imens! Va multumesc pentru bucuria de a-mi fi alaturi, de o viata!” marturiseste cu modestie artistul.
Iuliana Tudor: „6 aprilie 2021 va ramane una dintre amintirile de pret ale vietii mele”

La randul sau, Iuliana Tudor vorbeste cu emotie si bucurie despre sansa de a petrece o zi alaturi de maestrul naiului, si nu orice zi, aniversarea a 80 de ani de viata. Duminica, timp de 100 de minute, Gheorghe Zamfir intra in casele romanilor. „6 aprilie 2021 va ramane una dintre amintirile de pret ale vietii mele. Am primit un cadou minunat! Maestrul Gheorghe Zamfir a ales sa petreaca ziua de nastere, la 80 de ani, alaturi de mine si echipa TVR. Ne-am bucurat cu totii de prezenta Domniei Sale, l-am ascultat si am realizat, inca o data, ce norocosi suntem ca Gheorghe Zamfir s-a nascut roman. Va invit, duminica seara, sa redescoperiti un spirit inalt, despre care s-a vorbit si se vorbeste si astazi pe toata planeta”, ne spune vedeta TVR.

Interviul realizat de Iuliana Tudor va fi ilustrat, in programul difuzat duminica seara la TVR 1, cu imagini din Arhiva TVR si din arhiva personala a maestrului, partituri celebre care marcheaza momentele importante din drumul sau artistic. Interviul eveniment „Gheorghe Zamfir 80″ poate fi vazut in exclusivitate, duminica, 11 aprilie, de la ora 21:10, la TVR 1, iar romanii din afara granitelor se vor bucura sa il urmareasca, tot atunci, la TVR International si TVR Moldova.