Home » Premiera la TVR1: serialul politist BLOCHIN: LA GRANITA LEGII
Comunicate

Premiera la TVR1: serialul politist BLOCHIN: LA GRANITA LEGII

Jürgen Vogel in Verbindung mit der Sendung bei Nennung ZDF/Tobias Schult

Din 7 aprilie, in fiecare miercuri si joi, de la ora 23:00, timp de cinci saptamani, la TVR 1 aveti intalnire cu Blochin – un detectiv atipic, la fel ca si serialul al carui erou este. Realizat in 2015 de catre televiziunea germana ZDF, „Blochin”, a fost creat special pentru a rivaliza cu serialele americane de cel mai mare succes in Germania: House of Cards, Homeland, True Detective.

Asa a luat nastere un detectiv cu un caracter imposibil si cu o gramada de probleme personale cap. Henry Blochin are un trecut intunecat. Cand avea 14 ani si traia in lumea interlopa berlineza, el a fost impuscat si s-a trezit la morga, fara sa-si mai aminteasca ceva despre viata lui de pana atunci. A adoptat numele unui fotbalist si a inceput o viata noua: s-a insurat si a intrat in politie. Dar trecutul nu a incetat niciodata sa il haituiasca.

In prezent, inspectorul Blochin – cu un caracter dificil – traverseaza o perioada foarte proasta. Cazul extrem de exploziv la care tocmai lucra a fost mutat la Politia Penala Federala, un vechi prieten este santajat, iar sanatatea sotiei sale, bolnava de scleroza multipla, se inrautateste pe zi ce trece. Toate acestea il fac pe Blochin sa fie ca o bomba cu ceas ce poate exploda in orice moment. Iar actualul caz de care trebuie sa se ocupe nu face decat sa inrautateasca lucrurile – pentru ca uciderea unui traficant de droguri pe care Blochin l-a cunoscut candva declanseaza o ancheta complicata, care-l implica intr-un sir de evenimente neprevazute si amenintatoare.

Serialul a avut premiera la Berlinale dupa care postul ZDF a pus toate episoadele la dispozitia publicului in online, chiar inainte de a le transmite la televizor. Succesul a fost unul fulminant, ceea ce a dus la crearea unui film artistic separat cu Blochin, dar si la planificarea unui nou sezon al actualului serial.

BLOCHIN: LA GRANITA LEGII (BLOCHIN – Germania, 2015)
Regia: Matthias Glasner
Cu: Jürgen Vogel, Thomas Heinze, Agnieszka Piwowarska, Christoph Letkowski, Maja Schöne

Blochin (Jürgen Vogel), Regisseur Matthias Glasner, Dominik (Thomas Heinze)
in Verbindung mit der Sendung inkl. SocialMedia bei Nennung ZDF/Stefan Erhard